İYİ Parti’de ‘FETÖ’ tartışmaları! Akşener o iddialara ne dedi?

İYİ Parti kurucuları arasında da yer alan milletvekili Ümit Özdağ, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun 'FETÖ'cü' olduğunu iddia etmişti. Genel Başkan Meral Akşener, o iddiaya ilişkin ilk kez konuştu.

İYİ Parti’de ‘FETÖ’ tartışmaları! Akşener o iddialara ne dedi?
Son Güncelleme: 20 Ekim 2020 Salı 15:00
20 Ekim 2020 Salı 12:05

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ümit Özdağ'ın, Buğra Kavuncu ile ilgili iddiaları hakkında ilk kez konuştu.

Partisinin grup toplantısı çıkışında konuşan Akşener, "Milletvekili hür iradeleriyle fikirlerini belirtmeleri partimiz için çok önemli. Şimdi ilginç olanı ölçü kaçsa da bu fikirlerine saygı duydum. Benim konuştuğum gruba katılmamalarına saygı duydum. Bugün İstanbul İl Başkanımız Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacak" dedi.

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Bülent Turan'ın yazdıkları üzerinden baktığımız zaman, başka bir gözle bakacağız olaya. Biz bir saldırı bekliyorduk ama... Bunu söyleyen yalancıdır."

Özdağ ne dedi?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ dün akşam, CNN Türk’te Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programına katıldı. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu iddia ederek şunları söyledi:

“Bu zatın partinin kurucuları arasında olduğunu öğrendim. Sayın genel başkanı (Meral Akşener) uyardım. Dedim ki, ‘Bu arkadaşın FETÖ ile bağı olduğuna dair bilgi var. Bunu kurucu yapmayalım.’ Daha sonra bu arkadaş kurucu yapılmadı. Fakat sonra partiye geldi. 1 Nisan kongresinden sonra genel idare kuruluna girdi, sayın genel başkanı tekrar uyardım. Sayın genel başkan bütün sorumluluğu aldığını söyledi. Partinin genel başkan yardımcısı oldu, sözcüsü oldu, İstanbul il başkanı oldu. Evet Buğra Kavuncu’dan bahsediyoruz.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar