İYİ Parti yerel seçimlerde ittifak yapacak mı?

Habertürk ekranlarına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 2019 yerel seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti yerel seçimlerde ittifak yapacak mı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
12 Ekim 2018 Cuma 21:34

Meral Akşener, "İYİ Parti an itibariyle anahtar parti haline gelmiştir. Yerel seçimler açısından diyorum. Örneğin İstanbul’da sekiz milletvekili çıkardık biz. Tam oranını hatırlamıyorum 9 küsür oy aldık. Bizim oyumuz birebir İYİ Parti’ye ait bir oy. Yani hür ve bağımsız iradesi ile İYİ Parti’yi tercih etmiş kişilerden oluşuyor. Dolayısıyla CHP seçmeni bize destek verdi diye bir durum yok. Çünkü ittifak onu engelledi. X Partisinden de bunlar barajı geçsin diye oy verilmiş bir parti değiliz. İstanbul’da Türkiye’deki 5 milyon seçmen hür iradesi ile bize oy verdi. İstanbul’da bütün hesaplara bakın İYİ Parti’nin oyu çok kritiktir. Sayın İnce’nin de o dönemde oluşturduğu rüzgarı da görünce 8 milletvekiline oy veren kitlenin ne kadar değerli olduğunu anlarsınız." açıklamasında bulundu.

"Manisa ve Mersin'i İYİ Parti alacak"

Akşener açıklamasının devamında şunları söyledi: An itibariyle AK Parti ve CHP içinde kilit parti İYİ Parti. Biz yerel seçimlere çok iyi hazırlanıyoruz. Her yerde adayımız olsun. Alabileceğimiz yerler var alamayacağımız yerler var. Bu başka bir durum. Alabileceğimiz birçok yerde iddialı adayları göstereceğimizi göreceksiniz. Net bir şey söyleyeyim Manisa ve Mersini İYİ Parti alacak. Net bir şey söylüyorum. Yerel seçimler için ittifak değil de iş birliği yapabiliriz.

Rahip Brunson açıklaması

Akşener, "Rahip Uçtu. Uçtu papaz, uçtu. Bu rahip meselesiyle ilgili bir yorum yapmıştım. Emniyet, istihbarat bu kişi casustur demişse ben buna inanmak zorundayım. Casus takası vardır devletlerde. Bir papazı istedi Erdoğan. Biz bu papazı veririz o papazı bize verdikleri taktirde dedi. İki MİT'çi çocuk YPG'nin elinde. 'Bari bu papaz gidecekse o iki genci alın' dedim. Papaz casustu birden bire 'ben bilmiyordum, yanlış oldu, pardon' denildi 3 yıla düşürüldü. Casus değilse neden 2 buçuk yıldır hapiste? Casussa neden 30 yıl yatmıyor? Ben bekliyorum ki dolar 3.5 olsun hadi 4'e de razıyız." dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar