için kaldı

Karamollaoğlu: İttifak yapmaktan çekinmeyeceğiz

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu seçim sonrası yaptığı basın toplantısında, ağır bir seçim süreci geçirdiklerini kaydederek iktidarın her türlü devlet imkanını kullandığını söyledi. Karamollaoğlu "Milli görüş siyaseti yarım asırdı net ve açık olmuştur" ifadelerini kullanarak "Bundan sonra da ittifak ve koalisyon yapmaktan çekinmeyeceğiz" dedi

Karamollaoğlu: İttifak yapmaktan çekinmeyeceğiz
Son Güncelleme: 31 Mayıs 2023 Çarşamba 14:11
31 Mayıs 2023 Çarşamba 13:59

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçimin ardından ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Burada seçim süreci ve sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerini aktaran Saadet lideri Karamollaoğlu, iktidar mensuplarının süreç boyunca devlet kaynaklarını propagandalarına alet ettiğine vurgu yaparak daha önce bu denli ağır bir seçim süreci geçirmediğini söyledi.

Saadet lideri, "Milli görüş siyaseti yarım asırdır net ve açık olmuştur. Bundan sonra da ittifak ve koalisyon yapmaktan çekinmeyeceğiz" diyerek atılacak adımlar hakkında bilgi verdi.

Karamollaoğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Yaklaşık yarım asırdır siyasetin içindeyim ama bu denli ağır bir seçim süreci kampanyasını yaşamadık. Elbette hiçbir mazeret başarının yerini tutmaz. Ama anormal şartlar da göz önünde bulundurulmalı. İktidar her türlü devlet imkanını kullandı. Her türlü propagandaya maruz bırakıldı milletimiz.

'MANEVİ DEĞERLERİ SİYASETİN MALZEMESİ YAPMAYA DEĞDİ Mİ?'

İktidara 'değdi mi bunca şeye, ahlakı hiçe saymaya, manevi değerlerimizi siyasetin malzemesi yapmaya değdi mi?' Elde ettiğiniz bu sonuca rağmen milletimizin yarısını terörist ilan etmeye değdi mi?

TRT ve AA başta olmak üzere tarafsız olması gereken kuruluşları siyasi araç haline getirmeye değdi mi? Hala değdi diyorsanız, diyecek sözümüz yok.

Kimse bu seçim sonuçlarını yanlış okumamalı. Siyasi rakiplerini meydanlarda yuhalatarak, aynı davranışları devam ettirilmemelidir. Bu dil 85 milyonun umudunu yok edecek bir dildir. Bu yaklaşımdan derhal uzaklaşılmalıdır.

'BÜYÜK ORTA DOĞU' PROJESİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Düşünce, basın özgürlüğü hemen tesis edilmelidir. Türkiye çok ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Üretimi esas alan bir yöntem belirlenmelidir. Yolsuzluk ve israf ivedilikle yok edilmelidir.

Devlet yönetiminde torpil değil liyakat esas alınmalıdır. Şahsiyetli bir dış politika izlenmelidir. İçeride ne kadar birlik olursa dışarıya da o kadar güçlü olacağımız unutulmamalıdır.

Türkiyemiz cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Türkiye 'Büyük Orta Doğu' projesiyle karşı karşıya. Biz buna kesinlikle izin vermeyeceğiz.

'İTTİFAK YAPMAKTAN ÇEKİNMEYEĞİZ'

Bizim de bu seçim sonuçlarından çıkaracağımız dersler var. Artılarımız olduğu kadar eksilerimizi de dürüst ve samimi bir şekilde masaya yatıracağız.

Milli görüş siyaseti yarım asırdır net ve açık olmuştur. Bundan sonra da ittifak ve koalisyon yapmaktan çekinmeyeceğiz.

Merhum liderimiz Erbakan hocamız, hep aktif bir siyaset izlemiş, fedakarlıklar göstermiştir. İşte organize sanayi bölgeleri işte Kıbrıs Barış Hareketi, faizsiz bir banka nasıl kurulur... daha çok sayıda dönüştürülen hizmetler ve aksiyonlar bu anlayışla sağlanmıştır.

Tarihi bir eşikte hakikate hürmetten yana olduk. Yeni dönemde TBMM'de sorumluluk üstlendik.

'ÇOCUKLARI ERBAKAN HOCAMIZIN EMANETİNE İHANET ETTİ'

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, seçim gecesi CHP Genel Merkezi'ndeki toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada toplantının 'nezaket toplantısı' olduğunu söyleyerek "Arzu ettiğimiz neticeyi alsak da almasak da o gece bir araya gelmemiz tabi bir hadiseydi. Hiçbir ciddi meseleye girilmedi o gece. Bir araya gelme nezaket toplantısı olarak değerlendirilmeli" dedi.

Karamollaoğlu kendisine sorulan Yeniden Refah Partisi'nin oy oranı ve partisinin seçim sonucuna ilişkin değerlendirmesiyle ilgili ise şu ifadeleri kaydetti:

Şu anda çok erken bir değerlendirme. Biz suni çıkışlara itibar etmeyiz. Erbakan hocamız, Saadet lideri olarak veda etti. Çocukları maalesef Erbakan hocamızın emanetine ihanet ettiler. Babasına ihanet eden AK Parti'ye gitti, onlarla hareket etti. Biz elbette onların durumunu da değerlendiririz. Erbakan hocamızın sözlerini ezberleyip ekranlarda söylemek onun yolunda olmak demek değildir.

"Mecliste Gelecek ve DEVA Partisi ile ittifak kuracak mısınız?" sorusuna ise Karamollaoğlu şu şekilde yanıt verdi:

Geçmişte o gayreti gösterdik ama bir ittifak sağlanamadı. Mecliste grup kurmak için çaba gösterilecek. Bu arayışın içinde olmamız tabiidir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar