Merkez Bankası'nın Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, Nisan ayında enflasyonun yüzde 3,07, Mayıs ayında yüzde 2,20 ve Haziran ayında yüzde 1,70 olması bekleniyor.
Bu tahminler doğrultusunda, 6 aylık enflasyon oranının yüzde 17,91'e ulaşması öngörülüyor. Bu durumda, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 17,91'lik zam alırken, memur ve memur emeklileri yüzde 11,23 enflasyon farkı ve yüzde 5 toplu sözleşme zammıyla toplamda yüzde 16,79'luk bir artış elde edecek.
Zamlı maaşlar, Temmuz 2025'te hesaplara yatırılacak. SSK emeklileri, tahsis numaralarının son rakamına göre 17-26 Temmuz tarihleri arasında maaşlarını alacak.
Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 Temmuz tarihleri arasında ödemelerini alacak. Memur ve memur emeklileri için de benzer bir ödeme takvimi uygulanacak.