için kaldı

İstanbul'da sağanak ve dolu yağışı etkili oldu

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Silivri, Büyükçekmece, Çatalca ve Arnavutköy ile Anadolu Yakası'nda Kadıköy ile bazı ilçelerde aralıklı gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı başladı.

İstanbul'da sağanak ve dolu yağışı etkili oldu
Son Güncelleme: 29 Eylül 2020 Salı 15:11
29 Eylül 2020 Salı 14:52

İstanbul'un bazı ilçelerinde aralıklı sağanak ve dolu yağışı etkili oluyor. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Servis minibüsünün içerisinde mahsur kalanlar göze çarparken, olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Minibüste mahsur kalanlar içerisinde hasta bir kişinin de olduğu öğrenildi.

Topkapı'da alt geçitte mahsur kalanlar kurtarılırken, Okmeydanı'nda da bir viyadükte araç içerisinde mahsur kalanlar olduğu öğrenildi. Ekiplerin ise bölgeye ulaştığı kaydedildi.

Esenler’de ev ve bahçeleri su bastı

Yağışın gerçekleştiği yerlerden biri de Eserler ilçesiydi. Fevzi Çakmak mahallesinde yandaki binanın yıkılması ile açıkta kalan su boruları diğer bina sakinlerinin bahçesine aktı. Gider borunun tıkanması ile bahçede su taşkınları meydana geldi. Vatandaşın gider borusunu açmasıyla bahçedeki su gitti.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar