UEFA kararı açıkladı: İsrail'de maç oynanmayacak

İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmaların ardından emniyet ve güvenlik durumunu değerlendiren UEFA İcra Komitesi, bir sonraki duyuruya kadar İsrail'de hiçbir UEFA maçının oynanmamasına karar verdi.

UEFA kararı açıkladı: İsrail'de maç oynanmayacak
Son Güncelleme: 19 Ekim 2023 Perşembe 18:23
19 Ekim 2023 Perşembe 18:21

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılara başlamasıyla Rusya'ya yaptırım uygulayan UEFA İcra Komitesi, çatışmaların devam ettiği İsrail hakkında da karara vardı.

Komite, İsrail topraklarındaki mevcut emniyet ve güvenlik durumunun kapsamlı değerlendirmesi sonrasında, İsrail’de bir sonraki duyuruya kadar hiçbir UEFA karşılaşmasının oynanmamasına karar verdi.

İsrail kulüpleri Maccabi Haifa ve Maccabi Tel-Aviv’den de kendi sahalarında oynanacak müsabakalar için ülkelerinin toprakları dışında, geçerli tüm UEFA düzenlemelerine uygun stadyumlar önermeleri istendi.

BAZI MAÇLAR ERTELENDİ

Bu arada UEFA Avrupa Ligi'nde 26 Ekim Perşembe günü oynanması planlanan Villarreal - Maccabi Haifa mücadelesi 6 Aralık Çarşamba gününe, yine aynı gün oynanması beklenen Maccabi Tel Aviv - Zorya Luhansk karşılaşması da 25 Kasım Cumartesi gününe ertelendi.

Bunların yanında mevcut durum nedeniyle Maccabi Haifa Genç Takımı ise UEFA Gençlik Ligi’nden çekildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar