Cezaevinde yatanlara 'Nazi' zulmü: İsrail Filistinlileri ölüme mahkum etti

İsrail ve Hamas arasındaki savaş 123. gününde hız kesmeden devam ederken, 7 Ekim sonrası artan kısıtlamalar nedeniyle İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin, bu yıl oldukça sert bir kış geçirdiği ifade edildi. Hapishanelerde elektrikli aletlere, ısıtma cihazlarına, kıyafetlere ve battaniyelere el konulduğu aktarıldı ve Filistinlilerin sağlığının bozulduğu, belirtildi.

Cezaevinde yatanlara 'Nazi' zulmü: İsrail Filistinlileri ölüme mahkum etti
Son Güncelleme: 6 Şubat 2024 Salı 14:59
6 Şubat 2024 Salı 14:57

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar 7 Ekim'den bu yana devam ederken, İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinliler için yaşam koşulları zorlaşmaya devam ediyor.

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti Başkanı Kaddura Faris, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin durumuna ilişkin bilgi verdi.

Faris, "Hapishanelerde elektrikli aletlere, ısıtma cihazlarına, kıyafetlere ve battaniyelere el konuldu. Yiyecek miktarı ve kalitesi de en alt seviyeye düşürüldü." dedi.

'HAVA KOŞULLARI CEZALANDIRMA ARACI HALİNE GELDİ'

İsrail cezaevi yönetiminin uygulamaları nedeniyle Filistinlilerin sağlığının bozulduğunu, kemik, eklem ve mide rahatsızlıkları yaşadığını aktaran Faris, "Sıcaklığın düşmesiyle birlikte hava koşulları zor ve sert bir cezalandırma aracı haline geldi." diye konuştu.

Mevsim kaynaklı hastalıkların arttığına dikkati çeken Faris, tek parça kıyafetle tecrit edilmiş Filistinlilere verilen ince örtülerin soğukta etkisiz kaldığını vurguladı ve "7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden uygulamalar nedeniyle bu yıl İsrail hapishanelerindeki Filistinliler için en sert kış oluyor." dedi.

'İNSAN HAKLARI KURULUŞLARI SESSİZ KALDI'

Faris, İsrail'in Filistinlilere yönelik bu uygulamaları karşısında uluslararası hukukun ve insan hakları kuruluşlarının sessiz kaldığını belirterek tepkisini dile getirdi.

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'ne saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da 6 bin 420 Filistinliyi gözaltına almıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar