Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam alemi Filisintinli kardeşlerinin hakkını ne zaman soracak?

Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam alemi Filisintinli kardeşlerinin hakkını ne zaman soracak? Allah bunun hesabını hepimize sorar. İsrail, uluslararası hukukun kontrolüne girmeden, kendini uluslararası hukuka bağlı görmeden hiçbir devlet güvende değildir. Buna Türkiye de dahildir." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam alemi Filisintinli kardeşlerinin hakkını ne zaman soracak?
Son Güncelleme: 29 Mayıs 2024 Çarşamba 12:39
29 Mayıs 2024 Çarşamba 12:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının satır başları şöyle:

Aziz milletim, değerli vekil arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Bizleri takip eden vatandaşlarıma da sevgi ve saygılarımı iletiyorum. AK Parti'nin hizmet ve kardeşlik siyasetini temsil eden dava arkadaşlarıma selamlarımı iletiyorum.

"FATİH SULTAN MEHMET'İ RAHMETLE YAD EDİYORUZ"

Daha 21 yaşında askeri dehasıyla, ilmiyle ve cesaretiyle İstanbul'u bizlere armağan eden Fatih Sulan Mehmet ve ordusunu rahmetle yad ediyoruz. İstanbul'u fethederek bir çağın kapasını kapattı yeni bir çağın kapılarını açtı. O tarihten itibaren İstanbul, bilim ve sanat merkezi haline gelmiştir. Dünya tarihi için ne kadar önemliyse, Fatih-millet kimliği bakımından da aynı derece mühimdir. Fetih anlaşılmadan gemileri karadan yürütülen azim, ufuk ve strateji anlaşılmaz. Fetih İstanbul'un karanlık bahtını, aydınlığa çevirmek demektir. Fetih şehri bir gül bahçesine, gönül bahçesine dönüştürmek demektir.

"İSTANBUL TÜRK'TÜR, MÜSLÜMANDIR"

İstanbul'un fetih ve fatih ruhundan koparılmasına göz yummayacağız. İstanbul Türk'tür, İstanbul Müslümandır. İstanbul her şeyden önce bize ecdadın, kutlu ordunun tüm neferlerinin emanetidir. İstanbul, milletimizin göz bebeğidir. Şehrin her karışına eserlerimizle mührümüzü vurduk. Aziz İstanbul'umuzu koruyup güzelleştirmeye devam edeceğiz.

"KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI: AÇIK AÇIK İTİRAF ET"

28 Mayıs'ta rekor oy oranıyla bir kez daha görevi şahsımıza tebliğ eden aziz milletime en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Sağda solda vatan, millet, ahlak edebiyatı yapanların koltuk uğruna savundukları tüm değerleri nasıl kolayca sattıklarını hep beraber ibretle takip ediyoruz. Ortaya dökülenler buz dağının görünen kısmı, asıl skandallar suyun altında saklıdır. Altılı koalisyon masasının cumhurbaşkanı adayının hazır bolca da vakti varken üzerindeki şüphe bulutlarını temizlemesi önemlidir. Çıksın milletin zihnindeki soru işaretlerini gidersin. İşaret diliyle konuşmayı bıraksın. Her şeyi açık açık itiraf etsin. İmalarla konuşmayı bıraksın, her şeyi açık açık itiraf etsin. Biz kimin kimi hançerlediği meselesiyle bugüne kadar hiç ilgilenmedik ama o ucundan kan damlayan hançerin milletimizin sırtına saplanmasına da izin vermeyiz. Türkiye'nin aydınlık yarınlarının da teminatıyız. 85 milyon vatandaşımızın tamamının güvenine layık olmak için koşturmaya devam ediyoruz.

"BEBEK KATİLİ İSRAİL'E TEPKİ"

İsrail'in Gazze'de yürüttüğü soykırım, Refah'a yapılan saldırılarla çok daha kanlı bir safhaya girdi. Güya güvenli bölgedeki sivillerin yaşam mücadele verdiği çadırlara düzenlenen saldırıda 45 masum Filistinli şehit edildi. Görüntülere bakmaya kalp, can dayanmıyor. Bir baba, kafası kopmuş bebeğini dünyanın insanlığın vicdanına gösteriyor. 15 bin masum çocuktan ne istediniz? İçinizde insanlıktan kırıntı kalmadı mı? Hiç mi haddiniz yok? İnsanlığa bu kadar mı düşmansınız? Yeryüzünde hiçbir din şu vahşeti meşrulaştıramaz. Masum bir bebeğin kafasını koparmayı, sivillerin yakılarak öldürülmesini hiçbir inanç meşru gösteremez. Dünya kanla beslenen vampir Netanyahu'nun barbarlığını izliyor. Ey ABD, bu soykırımdan siz de İsrail kadar sorumlusunuz. Ey Avrupa, İsrail'in bu barbarlığından siz de sorumlusunuz. İsrail'e açık açık destek verdiniz. Gazze'de sadece insanlık, masum yavrular ve bebekler ölmüyor. Gazze'de insanlık ölürken, Avrupa'da demokrasi, basın özgürlüğü, kadın hakları ve çocuk hakları ölüyor.

"İSLAM ALEMİNE TEPKİ"

İslam alemi ne zaman Filisintinli kardeşlerinin hakkını ne zaman soracak? Allah bunun hesabını hepimize sorar. İsrail, uluslararası hukukun kontrolüne girmeden, kendini uluslararası hukuka bağlı görmeden hiçbir devlet güvende değildir. Buna Türkiye de dahildir. Bu barbarlık Gazze ile sınırlı mı sanıyorsunuz? "

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar