için kaldı

Amasya Valisi Masatlı: Fabrikalar eleman bulamıyor, iş arayan varsa gönderin

Amasya Valisi Masatlı, kentteki mermer ve çeşitli sektördeki fabrikalarda eleman ihtiyacı olduğunu söyleyerek "Yaklaşık 4 bin TL maaş veriyorlar ancak çalışacak eleman bulunamıyor ya da iş beğenmiyorlar" dedi.

Amasya Valisi Masatlı: Fabrikalar eleman bulamıyor, iş arayan varsa gönderin
Son Güncelleme: 13 Ekim 2021 Çarşamba 11:29
13 Ekim 2021 Çarşamba 11:24

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, kentteki organize sanayi bölgelerinde başta mermer olmak üzere çeşitli sektörlerde çalıştırılmak üzere eleman ihtiyacı olduğunu söyledi.

Masatlı, kent merkezindeki köylerin sorunlarının görüşüldüğü muhtarlar toplantısında yaptığı konuştu.

Konuşmasında ziyaret ettiği fabrikaların çalıştıracak elemana ihtiyaçları olduğuna değinen Mustafa Masatlı, "İş arayan varsa gönderin. Şu anda mermerle ilgili ciddi derecede açık var. Eleman bulamıyorlar. Yaklaşık 4 bin TL de maaş veriyorlar" dedi.

"İŞ ARAYAN VARSA GÖNDERİN"

Masatlı, "Bayanlara bile iş verebiliriz. Küçük ölçekte, ağır olmayan, bayanların yapabileceği işler verebiliriz" diye konuştu.

“HERKES MASA BAŞI İŞ ARIYOR"

Türkiye’nin çok gelişip değiştiğini ve hayat standardının yükseldiğini anlatan Vali Masatlı, “Herkes masa başı iş arıyor. Ama öyle değil ki. Bu memlekette her şeye ihtiyaç var. Toplumda her işin bir karşılığı var. Ona da ihtiyaç var. Ama maalesef herkes aynı şeyleri istiyor. Bundan dolayı ciddi derecede zorlanıyoruz” şeklinde konuştu.

"MERZİFON OSB ELEMAN BULAMIYOR"

Kentin en büyük iki OSB’sindeki fabrikaların eleman ihtiyaçları bulunduğunu vurgulayıp muhtarlardan iş arayanların buralara yönlendirmelerini isteyen Masatlı, şöyle devam etti:

“İş var, özellikle de Amasya’da. İşle ilgili sorun yok. Merzifon Organize Sanayi Bölgesi' de aynı. Orada da eleman bulamıyorlar. Buradaki organize sana bölgesinde de durum aynı. İş arayanları hemen yönlendiriyorsunuz. İnsanlar iş beğenmediğinden işsiz. İş bulamadığından değil.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar