İran’a saldırı planı! New York Times yazdı

New York Times gazetesinde yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump üst düzey isimlerle yaptığı toplantıda İran'ın nükleer tesislerine yönelik yapılacak bir saldırı için opsiyonlarını sordu.

İran’a saldırı planı! New York Times yazdı
Son Güncelleme: 17 Kasım 2020 Salı 13:05
17 Kasım 2020 Salı 12:47

Görev süresi iki ay sonra bitecek olan ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta İran'ın ana nükleer tesislerine saldırı yapma konusunda opsiyonları istedi fakat sonunda bu dramatik adımın aleyhinde karar verdi.

Yetkililerin açıklamasına göre, Trump geçen Perşeme günü Oval Ofis'teki toplantısında Başkan Yardımcı Mike Pence, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Savunma Bakanı Christopher Miller ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley'in de dahil olduğu en üst düzey milli güvenlik yardımcılarıyla görüştü.

Bu toplantıyla ilgili söylentiyi New York Times'a yaptığı açıklamada doğrulayan yetkiliye göre, danışmanları daha büyük bir çatışma riski doğurabileceği için Trump'ı saldırıyı yapmama konusunda ikna ettiler.

Yetkili, "(Trump) opsiyonları sordu. Onlar da ona senaryoları sundular ve sonunda (Trump) daha ileri gitmemeye karar verdi" dedi.

3 Kasım'daki başkanlık seçimlerinin sonuçlarını kabullenmeyi reddeden ve buna karşı çıkan Trump, 20 Ocak'ta başkanlığı Demokrat rakibi Joe Biden'a devredecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar