İran Cumhurbaşkanı Reisi: İsrail ve ABD ağır bedel ödeyecek

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, dün 103 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan ülkenin Kirman eyaletindeki saldırı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Reisi açıklamasında, "ABD ve İsrail işledikleri suçun bedelini ağır ödeyecek" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi: İsrail ve ABD ağır bedel ödeyecek
Son Güncelleme: 4 Ocak 2024 Perşembe 13:16
4 Ocak 2024 Perşembe 13:12

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, dün İran'ın Kirman eyaletinde düzenlenen saldırılara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Reisi yaptığı açıklamada, İsrail'i Kirman eyaletinde düzenlenen çifte patlamaların arkasında olmakla suçladı.

CNN'de yer alan habere göre, Reisi, İsrail'in Gazze'de soykırıma varan saldırıları ve Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin her birinin büyük suçlar olduğunu söyledi. Reisi televizyonda yayınlanan konuşmasında, "ABD'yi ve Siyonist rejimi (İsrail) uyarıyorum; işlediğiniz suçların bedelini ağır bir şekilde ödeyeceğinizden şüpheniz olmasın" dedi. Reisi İsrail'in cezasının ağır ve üzücü olacağı uyarısında bulundu.

Reisi açıklamasında, "Kuşkusuz bu korkak eylemin failleri, yetkili kolluk kuvvetleri tarafından en kısa zamanda tespit edilecek ve adalet önüne çıkarılacaktır. Düşman bilmelidir ki, bu tür eylemler İran halkının İslami idealleri sürdürme konusundaki sarsılmaz kararlılığını ve iradesini asla baltalayamaz" ifadelerini kullandı.

İRAN'DA YAS İLAN EDİLDİ

IRNA haber ajansına göre, İran saldırı nedeniyle ülkede bugün ulusal yas günü ilan ederken, Kerman eyaletinde ise 3 günlük yas ilan edildi.

İran'ın Kirman eyaletinde, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin, Ocak 2020'de ABD'nin Bağdat'taki saldırısında öldürülmesinin 4.yılı nedeniyle anma töreninin yapıldığı kabristana giden yol üzerinde 2 patlama meydana gelmişti. Süleymani'nin mezarının bulunduğu kabristanın yakınındaki patlamalarda, 103 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar