İngiltere'den Filistin'i tanımak için iki şart

İsrail'in Filistin'e yönelik zulmü devam ederken İngiltere'den Filistin'i tanıma adımı geldi. İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron, bunun gerçekleşebilmesi için iki şartları bulunduğunu belirtirken, bunların Hamas'ın bölgeden çekilmesi ve ateşkesin sağlanması olduğunu ifade etti.

İngiltere'den Filistin'i tanımak için iki şart - Sayfa 1

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Filistin'i tanımak için Hamas'ın bölgeden çekilmesi ve ateşkesin sağlanması şartını koştu.

1 12
 
İngiltere'den Filistin'i tanımak için iki şart - Sayfa 2

Cameron, Lübnan'daki diplomatik ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, İngiltere'nin Filistin devletini tanıma konusunu, bölgedeki çatışmanın durması ve Hamas'ın varlığının sona ermesine bağlı olarak değerlendirebileceklerini ifade etti.

2 12
 
İngiltere'den Filistin'i tanımak için iki şart - Sayfa 3

İki devletli çözüm sürecinin ilerlemesiyle birlikte Filistin'in tanınması konusunun daha gerçekçi hale gelebileceğini belirten Cameron, Filistin'in kendi devletine sahip olmasının bölgede uzun vadeli barış ve güvenlik için önemli olduğunu vurguladı.

3 12
 
İngiltere'den Filistin'i tanımak için iki şart - Sayfa 4

Cameron, ilk adım olarak çatışmalara son verilmesi gerektiğini ve bu durumun zamanla kalıcı, sürdürülebilir bir ateşkese dönüşebileceğini ifade etti.

4 12