İngiliz Büyükelçi Chilcott: YPG ile PKK arasındaki bağları görüyoruz

İngiltere’nin yeni Ankara Büyükelçisi Chilcott, “Naif değiliz, YPG ile PKK arasında çok yakın bağlar olduğunu görüyoruz” dedi.

İngiliz Büyükelçi Chilcott: YPG ile PKK arasındaki bağları görüyoruz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
12 Mayıs 2018 Cumartesi 07:35

 İngiltere’nin yeni Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcot Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, ‘Tatlı Dil Forumu’ için gideceği ve Kraliçe 2’nci Elizabeth ile İngiltere Başbakanı Theresa May ile de görüşeceği İngiltere ziyareti öncesinde Hürriyet’e konuştu.

 Röportaj şöyle:

Türkiye ile İngiltere’nin ilişkilerini şu anda ne aşamada görüyorsunuz?

Türkiye İngiltere için vazgeçilmez bir ortak haline geldi. İngiltere’nin uluslararası olarak angaje olduğu alanlara bakarsak, bunları; yurtdışındaki İngiliz vatandaşlarının güvenliği, İngiltere’nin ulusal güvenliği ve ekonomik refahı olarak sayabiliriz. Ve bu alanların her birinde Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Bu da bizim ortaklığımızı çok değerli ve vazgeçilmez kılıyor. Türkiye’nin bizim için taşıdığı öneme ve bizim Türkiye için taşıdığımız öneme bakacak olursanız, ortaklığımızda stratejik bir boyut olduğunu görüyoruz, stratejik ortaklığa doğru gidiyoruz.

Terörle mücadelede İngiltere ile Türkiye arasında nasıl bir işbirliği var?

Bizim Türk hükümetinin görüşlerine çok saygımız var. Türkiye, bizim şu anda uğraşmadığımız bir PKK terörüyle uğraşıyor. Biz PKK’yı zaten uzun yıllardır terör listesine almış durumdayız. Şu anda YPG listede değil ancak naif değiliz, YPG ile PKK arasında çok yakın bağlar olduğunu görüyoruz. Fakat biz şunu yapıyoruz: Eğer İngiliz vatandaşları Suriye’ye gidip YPG saflarında savaşırlarsa bunlar İngiliz yasalarını çiğnemiş olacakları için İngiltere’ye döndüklerinde tutuklanırlar. Yani şu anda YPG ile ilgili politikalarımız Türkiye’yle aynı hizada.”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar