İnce’nin iddiasına Yıldırım’dan yanıt: Birisi seni işletmiş

Muharrem İnce, FETÖ elebaşı Gülen’in usulüne uygun iadesinin istenmediğini iddia etmişti. Başbakan Yıldırım iddia hakkında, “Sadece dedikleri FETÖ'nün iadesini yanlış yapmışız. Sayın İnce seni birisi işletmiş. Telefonun ucundaki de ABD'li değil” ifadelerini kullandı.

İnce’nin iddiasına Yıldırım’dan yanıt: Birisi seni işletmiş
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
2 Haziran 2018 Cumartesi 14:02

Başbakan Binali Yıldırım Ankara milletvekili adayları tanıtım toplantısında konuştu.

Ankara’nın temiz bir şehir olduğunu belirten Yıldırım, Ankara’ya 16 yıl boyunca 116 milyar yatırım yaptıklarını söyledi.

Ankara’nın çok badireler atlattığını ifade eden Yıldırım,15 Temmuz’da Ankara’nın İstanbul’dan sonra en fazla şehit verilen il olduğunu açıkladı.

 Yıldırım konuşmasına, “Partimizin 13. zaferini kutlamak için sabırsızlanıyoruz. Allah'ın izni ve inayeti ile milletimizin kararı ile 24 Haziran'da bir kez daha ne diyoruz durmak yok, yola devam. İşte bu yolda bayrağı devralacak Türkiye'yi aydınlık ufuklara taşıyacak birbirinden değerli adaylarımız kardeşlerimiz burada. İşte Ankara'nın temsilcileri, birbirinden değerli vekil adaylarımız burada. İnşallah Ankaralı hemşehrilerimizden vekaleti alarak tarihin en güçlü meclisini oluşturacaksınız. Bu seçimin önemli bir farklılığı var bu seçim 16 Nisan referandumundan sonra kabul edilen anayasa değişikliğine göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin uygulanacağı ilk seçimdir. Bu seçimin milletvekilleri yeni sistemin ilk milletvekilleri olacak. Türkiye yeni sisteme yeni sistemle beraber çok daha hızlı karar veren ve 2023 hedeflerini vakit kaybetmeden gerçekleştiren güçlü hükümete, istikrarlı yönetime sahip olacak” sözleri ile devam etti.

İNCE’NİN ELEŞTİRİSİNE YANIT

 Başbakan Binali Yıldırım, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin FETÖ elebaşı Gülen hakkındaki iddialarına yanıt verdi.

 Yıldırım, “FETÖ ile ilgili ağızlarından bir şey çıkıyor mu? Sadece dedikleri FETÖ'nün iadesini yanlış yapmışız. Sayın İnce seni birisi işletmiş. Telefonun ucundaki de ABD'li değil. Sen eksik yanlış, evrak peşinde koşacağına FETÖ'yü getirecek misin, getirmeyecek misin?. Bu şehitlerin hesabını soracak mısın, sormayacak mısın bunların hesabını ver bunları millete söyle. Bir kulağı Kandil'de bir kulağı Pensilvanya'da olanlarla bu ülkenin geleceği inşa edilemez” açıklamasını yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar