İnce'den Turan ile Atilla'ya iftira davası!

CHP'li Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı'nı ziyaret ettiğini öne süren gazeteci Rahmi Turan ve Talat Atilla'ya ceza ve tazminat davası açacağını açıkladı.

İnce'den Turan ile Atilla'ya iftira davası!
Son Güncelleme: 26 Kasım 2019 Salı 12:17
26 Kasım 2019 Salı 12:15

CHP’li Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü iddia edilmiş ve bu siyaset kulislerini hareketlendirmişti. Taraflar konu hakkında açıklama yapmaya devam ederken CHP’li İnce Hürriyet’ten İsmail Saymaz’a konuştu.

CHP'li İnce, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşme iddiasını ortaya atan Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan ile iddianın kaynağı Talat Atilla'ya iftira suçlamasından dava açacağını söyledi.

İnce, "Avukatlarıma ‘Üç kuruşluk dava açın’ dedim. Avukatlarım yanlış olacağını kaydederek, ‘Takdirini bize bırak’ dedi. İftiraya uğradım” diye konuştu.

"Şerefimi kurtarmaya çalışıyorum"

CHP Genel Merkezi’ni de dava açmaya davet eden İnce, "Onlar neden dava açmıyor? Talat Atilla yalan söylüyorsa dava açmalılar. Ben kaynağın CHP’li olup olmadığını bilemem. Onu CHP yönetimi bulacak" dedi.

İnce, iktidara hizmet ettiği suçlamasına, "Ben şerefi ve onuruna laf edilmiş, mağdur edilmiş bir insanım. Şerefimi kurtarmaya çalışıyorum. Yerimde kim olsa aynısını yapar" yanıtı verdi.

Ne olmuştu?

Her şey Sözcü gazetesinin baş yazarı Rahmi Turan'ın 20 Kasım'daki köşesinde "Müthiş bir haber" ara başlığıyla, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) bir siyasetçinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gittiğini yazması ve orada Erdoğan'ın "Türkiye'nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir" dediğini iddia etmesiyle başladı.

Görüşmeyi yaptığı iddia edilen Muharrem İnce ise birbirinden sert açıklamalar yaparak iddiaları yalanladı.

Cumhurbaşkanı da yaptığı açıklamada, görüşme yapıldığını yalanladı ve, "İspat etsinler, ben Cumhurbaşkanlığı koltuğumu bırakırım!" dedi

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar