Muharrem İnce: CHP'de her gün skandal var!

CHP değerlendirmesi yapan İnce, "CHP’nin durumuna çok üzülüyorum. Türkiye yönetilmiyor, CHP de yönetilmiyor. Her gün bir skandal var. Neşter vuramıyorlar, sorun çözemiyorlar." dedi.

Muharrem İnce: CHP'de her gün skandal var!
Son Güncelleme: 4 Aralık 2020 Cuma 11:01
4 Aralık 2020 Cuma 10:59

CHP’ye eleştiriler yönelterek yeni bir hareket başlatan Muharrem İnce, Türkiye’nin gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'ye konuşan Muharrem İnce, “Koronavirüs tavan yaptığı için kurucular kurulu toplantısını erteledik. Yurt gezilerine de bir sürelik ara verme kararı aldık” dedi. Öte yandan İnce CHP ile ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

İşte İnce'nin açıklamaları:

"CHP’nin durumuna çok üzülüyorum"

Muharrem İnce’ye eğilimin ne yönde olduğunu sordum. “Eğilim parti kurma yönünde” dedi. Bunun üzerine, “Yeni parti kurma eğilimi ağır bastığına göre CHP’den umudunuz kalmadı mı?” diye sordum. Tek kelime ile yanıt verdi. “Evet” dedi. Ardından kısa bir CHP değerlendirmesi yaptı. “CHP’nin durumuna çok üzülüyorum. Türkiye yönetilmiyor, CHP de yönetilmiyor. Her gün bir skandal var. Zamana yaymak CHP yönetiminin yeni politikası olmuş. Neşter vuramıyorlar, sorun çözemiyorlar. Her gün bir skandal duyuyoruz” diye konuştu.

“Derdini iyi anlatamama acemilik diyorum"

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın neden olduğu “Ordu Katar’a satıldı” tartışması hakkındaki görüşünü dile getiren İnce, Ali Mahir Başarır’ın durumunu, “Derdini iyi anlatamama, derdini yanlış anlatma, acemilik diyorum” olarak tanımladı. Ama Türk Silahlı Kuvvetleri konusunda net bir tavır ortaya koydu. İnce, “Ordu ihtilaller yaptı bize. Bu ordu 12 Eylül’de işkence yaptı. Ama bu orduya kin duymamızı gerektirmez. Demirel’i darbelerle kaç defa indirdi bu ordu. Ama Demirel hiç kin tutmadı. Biz sorunlu bir coğrafyada yaşıyoruz. Sorunlu coğrafyada orduyu üzmemek lazım. Her şeye rağmen üzmemek lazım” diyor.

İmamoğlu'na suikast yapılacağı iddiası

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na suikast yapılacağı iddiası yeni polemik konusu oldu. Muharrem İnce de yıllardır devlet tarafından korunan isimlerden biri, o yüzden ne düşündüğünü sordum. “Ben devletin ciddiyetine hep inandım” dedi. Bu vesile ile Muharrem İnce’ye seçim kampanyası sırasında gelen suikast ihbarından haberim oldu. Paylaşmasını istedim. Emniyet müdürü halen o ilde görevde olduğu için isim vermedi. Ama olayı anlattı. “Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasında bir ilde emniyet müdürü otobüsüme geldi. Suikast ihbarı olduğunu, mitingi iptal etmemiz gerektiğini söyledi. Ben de iptal etmeyeceğimi söyledim. ‘Senin görevinin beni korumak’ dedim. En kısa yaptığım miting odur. 21 dakikadır. Bu tür şeyler ortalıkta konuşulmaz. Ortada bir devlet vardır. Devlet muhalifini de korumaya mecburdur.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar