İmamoğlu hakkında yeni dava

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla yeni bir dava açıldı. Dava konusu soruşturma, 8 yıl öncesine İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine dayanıyor.

İmamoğlu hakkında yeni dava
Son Güncelleme: 12 Ocak 2023 Perşembe 16:12
12 Ocak 2023 Perşembe 10:05

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde şartları oluşmayan bir firmaya ihale verilmesiyle ilgili "ihaleye fesat karıştırma" suçundan, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Süreç, İçişleri Bakanlığı’nın İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin yaptığı bir inceleme ile başladı. İnceleme konusu 29 Aralık 2015’te gerçekleştirilen bir ihaleydi. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği, hazırladığı raporu Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Savcılık savunmaların alınmasının ardından soruşturmasını tamamladı. İmamoğlu dahil 7 isim hakkında "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla 3  yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. Davanın ilk duruşması 15 Haziran'da görülecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar