İmamoğlu: Çok riskli bir ameliyat

Kanal İstanbul çalıştayında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kanal İstanbul mecbur olmadıkça hiç kimsenin evet demeyeceği çok riskli bir ameliyat olduğunu söylemek isterim.” dedi

İmamoğlu: Çok riskli bir ameliyat
Son Güncelleme: 10 Ocak 2020 Cuma 10:59
10 Ocak 2020 Cuma 10:56

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Kanal İstanbul çalıştayı başladı.

Çalıştay açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesini ameliyata benzeterek, "Hayatı ciddi şekilde etkileyecek bir projeden bahsediyoruz. Kanal İstanbul mecbur olmadıkça hiç kimsenin evet demeyeceği çok riskli bir ameliyat olduğunu söylemek isterim. İstanbul kesip biçilecek, hayati sistemlerinin zarar göreceği bir ameliyat. Bazı bölgeleri felç olacak, kimi yerleri sakat kalacak" dedi.

"82 milyon vatandaşımızla ikna olmak zorundayız" ifadelerini kullanan İmamoğlu, "Bu çalıştay İstanbul'un bağrına batırılacak bıçağın bütün risklerini bilimsel olarak ortaya koymayı amaçlıyor. Bazı riskler çok düşük, bazıları çok düşük, bazıları da çok hayati olabilir. Bilim insanları ne diyorsa ona kulak vereceğiz. Tüm riskleri hepimiz bileceğiz" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, konuşmasında "Bizim Kanal İstanbul ile tavrımız siyasi değil, hayatidir. Bu projeyi gündeme getirenlerin iki temel argümanları var; İstanbul Boğazı'ndan gemi geçişleri nedeniyle yaşanacak riskler, ikincisi de Türkiye'ye gelir getirecek olması. Samsun-Ceyhan petrol hattı gibi farklı alternatifler geliştirilmelidir. Bu imkan varken, Kanal İstanbul akılcı değildir. İçinde üretim ve ileri teknoloji taşımayan ve sadece toprağa, betona ve ranta dayalı bir model. Bunda para yok, bundan para kazanamazsınız. Türkiye son yıllarda bunu denedi. Geleceğimiz nokta ortada" dedi. 

Ekrem İmamoğlu, "Bu ülkede, bu şehirde hiç kimse ben bilirim, ben yaparım demesin. Hiç kimse, halka sesini yükseltmesin. Hepimiz halkın, uzmanların, bilim insanların sözlerine kulak verelim. Bu çalıştay ortak akla ve ortak karara ulaşma çabasıdır. Bu aziz şehrin, kadim coğrafyanın gelecek adına korunmasının ürünüdür" ifadelerini kullandı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar