Bahçeli'den uzaya gidecek astronot için Türkçe isim önerisi geldi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uzaya gidecek astronot için isim önerisinde bulundu. Bahçeli, Türkçe isim önerisi olarak 'Cacabey diyelim' dedi.

Bahçeli'den uzaya gidecek astronot için Türkçe isim önerisi geldi!
Son Güncelleme: 10 Şubat 2021 Çarşamba 11:41
10 Şubat 2021 Çarşamba 11:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı konuşmada "Madem ki bir vatandaşımız uzaya girecek, artık astronot ya da kozmonot kelimelerine Türkçe karşılık bulmak gerekiyor. Buradan dilbilimcilerimize çağrıda bulunuyor ve diyorum ki, gelin Türk uzay yolcularına Türkçe bir isim bulalım" dedi.

Bahçeli'den 'cacabey' önerisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çağrısına ilk yanıt, MHP lideri Devlet Bahçeli'den geldi. Habertürk'e açıklamada bulunan MHP Lideri, "Cacabey" önerisinde bulundu.

Bahçeli Habertürk'e yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 83 milyona ve dil bilimcilere çağrı yaptığını anımsatırken, "Cacabey güzel bir isim olabilir mi?" sözleriyle önerisini dile getirdi.

Cacabey kimdir?

Selçuklular döneminde Keyhüsrev zamanında Kırşehir emiri Nurettin Cibril Bin Cacabey, Türk devlet adamıdır. Cacabey (Caca Bey) , küçük yaşlarında üstün yetenekleri ile devrin önde gelenlerinin dikkatini çekmiştir. Kırşehir'de devrin fakültesi gözüyle bakılan Caca Bey Medresesi'ni yaptırmıştır.

Cacabey 1240 tarihinde İskilip'te dünyaya geldi ve 1301 tarihinde Ankara'da hayatını kaybetti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar