için kaldı

İlham Aliyev: Ermenistan tazminat ödeyecek

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını geri almak için başlattığı operasyonda bozguna uğrayan Ermenistan yeni bir krizle karşı karşıya kaldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, işgalcilerin meydana getirdiği zararı uluslararası mahkemeye taşıyacaklarını ifade etti.

İlham Aliyev: Ermenistan tazminat ödeyecek
Son Güncelleme: 12 Kasım 2020 Perşembe 14:56
12 Kasım 2020 Perşembe 14:54

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını geri almak için 27 Eylül'de başlattığı operasyonlar zaferle sonuçlandı.

İşgalci kuvvetler cephede bozguna uğrayınca Azerbaycan hükümetinin şartlarını kabul edip, topraklardan çekilme kararı aldı.

Çatışmaların ilk döneminde sivil yerleşimleri hedef alan Ermenistan ise, uluslararası hukuk karşısında yeni bir krizle karşı karşıya geldi.

''Ermenistan tazminat ödeyecek''

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, askeri yetkililerle yaptığı toplantıda, Ermenistan’ın Karabağ’da neden olduğu zararın, uluslararası mahkemeye taşınacağını söyledi.

Verilen zararı "vandalizm ve askeri suç" olarak ifade eden Aliyev, “Kurtarılan topraklarda, konutlar, okullar, hastaneler, kamu binaları, tarihi anıtlar, atalarımızın mezarları ve camilerde dahil binaların yüzde 99'u yıkılıyor. Ermenistan verdiği zarar için tazminat ödeyecek” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar