için kaldı

İmamoğlu'nun danışmanı Necati Özkan:: İktidar farkı kapattı, kazanmaya çok yakın

14 Mayıs 2023'te olması beklenen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için heyecan gittikçe artarken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi ve stratejik danışmanı olan siyasal iletişim uzmanı Necati Özkan, Altılı Masa'yı şaşırtacak bir tespitte bulundu. Özkan, Cumhur İttifakı'nın baştaki farkı kapattığını ve kazanmaya çok yaklaştığını belirtti.

İmamoğlu'nun danışmanı Necati Özkan:: İktidar farkı kapattı, kazanmaya çok yakın
Son Güncelleme: 30 Ocak 2023 Pazartesi 14:20
30 Ocak 2023 Pazartesi 12:44

14 Mayıs'a sayılı günler kala seçim için Cumhur İttifakı ile Altılı Masa rakebeti hızla sürerken, 3. ittifak olarak Emek ve Özgürlük İttifakı kurulmuşken ve dördüncü bir ittifakın Muharrem İnce tarafından sinyalinin verildiği bir ortamda her siyasi açıklama büyük önem taşımaya başladı.

En son Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altılı Masa'nın "aday olamaz" çıkışına karşılık "Milletim beni aday da cumhurbaşkanı da yapacak" ifadeleriyle yanıt vermiş, CHP lideri Kılıçdaroğlu da katıldığı canlı yayında Altılı Masa adayının 13 Şubat tarihinde açıklanabileceğini duyurmuştu.

Altılı Masa'da aday henüz belli olmamışken masaya yakın bir isimden flaş bir açıklama geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi ve stratejik danışmanı olan siyasal iletişim uzmanı Necati Özkan, daktilo1984.com'a verdiği röportajda Altılı Masa'nın geciktiğini belirterek meydanın iktidara bırakıldığını ve iktidarın da baştaki açığı kapatarak kazanmaya çok yakın olduğunu açıkladı.

İşte Özkan'ın verdiği röportajdan öne çıkanlar:

Seçime 100 gün kaldı ancak muhalefetin adayı hala belli değil. Kampanya konusunda geç kalındığını düşünüyor musunuz?

Eğer muhalefetteyseniz erken başlamanız lazım. Eğer adayınız toplum tarafından yeterince tanınsın istiyorsanız erken başlamanız lazım. Eğer iktidardan ayrılan seçmen kümelerinden pay almak istiyorsanız erken başlamanız lazım. Adayınız hakkında güçlü bir hikâye oluşturmak istiyorsanız erken başlamanız lazım. Farklı seçmen kümelerinden küçük küçük paylar alarak aradaki farkı arttırmak istiyorsanız kampanyaya erken başlamanız lazım. Ben bunları Cumhuriyet gazetesindeki köşemde yazdığımda Nisan ya da Mayıs ayıydı, aylardır muhalefeti ikaz ediyorum. İkazlarımın yanlış anlaşılması pahasına inisiyatif alıyorum.

"MUHALEFET MEYDANI BOŞ BIRAKTI"

O zaman iktidarla muhalefet arasında muhalefet lehine 20 puanı aşkın bir fark vardı. Bugün bu farkın yarıdan çoğu gitti. Neden gitti biliyor musunuz? Çünkü muhalefet meydanı tümüyle boş bıraktı. İktidar partisi de o boşlukta kampanyasına başladı ve farklı seçmen kümelerini yeniden ikna edecek çok sayıda aracı aynı anda kullanmaya başladı. Asgari ücret zammı, sosyal konut projesi, TOGG, EYT vb.

"İKTİDAR KAZANMAYA YAKIN, MUHALEFETİN OYUNU DEĞİŞTİRMESİ LAZIM"

İktidar diğer yandan da muhalefet bloğunu dağıtmak için çeşitli yöntemler kullanmaya başladı. Bir yandan Altılı Masa’nın güçlü adaylarını sistem dışına atmak için yargıyı bir silah olarak kullanırken diğer taraftan da pozitif kampanyasını geliştirmeye başladı. Şimdi bunun sonuçları ortaya çıkıyor.

Bugün geldiğimiz noktaya baktığımda iktidarın kazanmış olduğunu söyleyemeyiz ama aradaki farkı büyük ölçüde kapattığını ve kazanmaya yaklaştığını söyleyebiliriz. Bundan sonra muhalefetin asla ve asla hata yapmaması lazım. Asla zamanı boşa harcamaması lazım. Ve oyunu değiştirecek bir ileri oyuncuyu oyuna sürebilmesi lazım

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar