Hurşit Tolon nasıl dolandırıldı?

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon dolandırıldı mı? Tolon nasıl dolandırıldı, ne kadar para ödedi?

Hurşit Tolon nasıl dolandırıldı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
6 Temmuz 2018 Cuma 08:43

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon telefon dolandırıcıları tarafından dolandırıldı. Kendilerine polis, hakim, savcı olarak tanıtıp vatandaşı terör örgütleri tehdit edip kandıran dolandırıcıların tuzağına bu sefer emekli Orgeneral Hurşit Tolon düştü.

 Hurşit Tolon’un dolandırıcılara 12 bin 620 dolar kaptırdığı belirtildi

Ankara Emniyet Asayiş Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ekipleri, telefon dolandırıcısı şüphelileri takibe aldı. Son olarak bir vatandaştan 60 bin lira alan dolandırıcıları adım adım takip eden ekipler, parayı alan Suriye uyruklu Hishan Al Jasem’i yakaladı. Jasem’in ifadesi doğrultusunda telefonla vatandaşları arayan Tuncay Çobaner de gözaltına alındı.

Çobaner’in, terör örgütü adına aradığını belirterek korkuttuğu vatandaşlardan parayı bir poşet içinde belirledikleri adrese getirmelerini istediği, Jasem’in de giderek paraları aldığı belirlendi. Şüphelilerin, Tolon’un da aralarında bulunduğu 8 kişiyi bu yöntemle 400 bin lira dolandırdıkları bildirildi.

 TOLON NASIL DOLANDIRILDI?

Dolandırıcıların kendilerini polis olarak tanıtarak Tolon’u aradığı, “FETÖ, adınıza kayıtlı sabit hat üzerinden yurtdışına para transferi yapmış, bu nedenle bankadaki paranız bloke edildi. Blokeyi kısa sürede kaldıracağız. Güven timinden bir arkadaş gelecek, parayı çekip ona verin. Ardından biz operasyon başlatacağız” dedikleri öğrenildi. Bunun üzerine 12 bin 600 doları dolandırıcılara veren Tolon’un, operasyon olmadığını görünce dolandırıldığını anlayıp emniyete şikâyette bulunduğu ortaya çıktı. Tolon’un araç içinde zarfa koyduğu parayı dolandırıcıya verme anı da güvenlik kameralarına yansıdı. Çobaner ile Jasem tutuklandı.

 HANGİ ÜNLÜLER TELEFONLA DOLANDIRILDI?

 Vatandaşların yanı sıra ünlü isimlerde telefonla dolandırıldı.

Ünlü ceza hukukçusu Erdener Yurtcan, telefonda kendisini başsavcı olarak tanıtan dolandırıcılara 4.5 milyon lira, geliştirdiği ‘Karatay Diyeti’ ile tanınan Prof. Dr. Canan Karatay da 60 bin lira kaptırdı. Psikiyatri uzmanı Prof. Esin Cantez, bankadaki parasını, mücevherlerini ve sattığı dairesinin parasını, ünlü yazar Adalet Ağaoğlu’nun eşi Yüksek Mühendis Halim Ağaoğlu’da 50 bin lirasını telefon dolandırıcılarının oyununa gelerek teslim etti. Şarkıcı ve besteci Ümit Sayın, İTÜ Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gülgün Kayakutlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Naki Erdemir de telefon dolandırıcılarının kurbanları arasında yer aldı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar