Hücre arkadaşını parçalara ayırıp kendine kolye yaptı!

2019 yılında ABD'deki bir hapishanedeki mahkumun, hücre arkadaşını korkunç şekilde işkenceyle öldürmesine ilişkin soruşturmada yer alan yeni raporlarda gardiyanların olayı fark etmediği yer aldı

Hücre arkadaşını parçalara ayırıp kendine kolye yaptı! - Sayfa 1

Kendini satanist olarak tanımlayan 33 yaşındaki Jaime Osuna, 2019 yılında 44 yaşındaki hücre arkadaşı Luis Romero'nun kafasını kesip bedenini parçalara ayırarak öldürmekle suçlanmıştı. Gardiyanlar, Osuna'yı bulduğunda boynunda Romero'nun vücut parçalarından yaptığı bir kolye taktığını görmüştü.

1 12
 
Hücre arkadaşını parçalara ayırıp kendine kolye yaptı! - Sayfa 2

Osuna, 2011'de Bakersfield bölgesindeki bir motelde 37 yaşındaki Yvette Pena'yı işkence ederek öldürdüğünü 6 yıl sonra itiraf etmesi üzerine müebbet hapis cezası almıştı.Osuna'nın hücre arkadaşı Romero ise cinayetten müebbet cezası almış fakat şartlı tahliye edilmesi ihtimali de gündeme gelmişti. Ancak bu cinayetle birlikte, Romero'nun hücre arkadaşlarına saldırma geçmişine sahip olmadı ve satanist olduğunu iddia eden biriyle neden aynı hücreye koyulduğu gerekçesiyle soruşturma ve dava açılmasına sebep oldu. 

2 12
 
Hücre arkadaşını parçalara ayırıp kendine kolye yaptı! - Sayfa 3

2019'da işlenen zalimce cinayet üzerine Romero'nun ailesi şikayette bulunmuş ve Corcoran Eyalet Hapishanesi'nde yaşanan olayla ilişkili Kaliforniya eyaleti başmüfettişliği ve Kaliforniya Ceza İnfaz Kurumu tarafından soruşturma başlatılmıştı. 

3 12
 
Hücre arkadaşını parçalara ayırıp kendine kolye yaptı! - Sayfa 4

Gardiyanların koruması altında böyle bir suçun nasıl işlenebildiğine dair kafa karışıklığı hala sürerken, raporlarda gardiyanların bu korkunç manzarayı neden erken farketmediklerine ilişkin ayrıntılı bilgi yer almıyor.

4 12