için kaldı

AB'ye uyarı: Harekete geçmezseniz kaybedebilirsiniz!

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, AB'nin genişleme konusunda adım atmadığı takdirde Batı Balkan ülkelerini kaybedebileceğini söyledi.

AB'ye uyarı: Harekete geçmezseniz kaybedebilirsiniz!
Son Güncelleme: 23 Haziran 2021 Çarşamba 13:32
23 Haziran 2021 Çarşamba 13:09

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Avrupa Birliği'nin (AB) genişleme konusunda adım atmadığı takdirde Batı Balkan ülkelerini kaybedebileceğini söyledi.

Szijjarto, AB'nin genişlemesi konusuna büyük önem verdiklerini, Batı Balkan bölgesinde AB'nin tek güç olmadığını, farklı ülkelerin de burada gücünü artırmaya çalıştığını kaydetti.

HAREKETE GEÇİLMEZSE KAYBEDİLİR

AB'nin Batı Balkan ülkelerine ihtiyacı olduğuna ve bölge ülkelerinin AB'ye üyeliği konusunda hızlı davranılması gerektiğine işaret eden Szijjarto, "AB harekete geçmezse bölgeyi kaybedebilir. Macaristan, AB'nin İngiltere'den sonra Batı Balkanlar'ı da kaybetmesini istemiyor.'' dedi.

Bölge ülkelerinin entegrasyon konusunda ilerlemeler kaydettiğine dikkati çeken Szijjarto, AB'nin bir an önce Sırbistan ve Karadağ ile üyelik sürecini hızlandırması, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk ile de üyelik sürecini başlatması gerektiğini belirtti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar