Sağlık Bakanlığı: Grip için öncelikle acile değil aile hekimine gidilmeli

Sağlık Bakanlığından, üst solunum yolu enfeksiyonlarının mevsimsel artışı geçen yıllara benzer oranda seyrettiği halde, acil servise başvurularda artış görüldüğü, vatandaşlardan grip için öncelikle aile hekimlerine müracaat etmeleri istendi.

Sağlık Bakanlığı: Grip için öncelikle acile değil aile hekimine gidilmeli
Son Güncelleme: 6 Ocak 2020 Pazartesi 19:00
6 Ocak 2020 Pazartesi 19:00

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, grip vakalarının her yıl olduğu gibi bu yıl da titizlikle takip edildiği belirtildi.

Kuzey yarım küre ve Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de grip vakalarının ocak ayından itibaren attığı, martta ise düşüşe geçtiği bildirildi.

Vatandaşların bu artıştan endişe etmemesi, risk grubunda bulunanların ise tedbirli olması gerektiği kaydedilen açıklamada, Türkiye'de hala influenza A (H1N1) ve influenza B virüslerinin dolaştığı ifade edildi.

Açıklamada, "Üst solunum yolu şikayetleriyle başvuru yapan hastalardan eylülden bu yana alınan numunelerde, influenza virüsü tespit edilenlerin oranı yaklaşık yüzde 15'dir. Ayrıca başta rhinovirüs ve parainfluenza virüs olmak üzere benzer hastalık tablolarına neden olabilen diğer virüslerin de etkin olduğu görülmektedir" değerlendirmesi yapıldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar