Mansur Yavaş sokak köpekleri hakkında konuştu: Gerçek hayvanseverler de elini taşın altına koyacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başıboş sokak köpekleriyle ilgili yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti. Türkiye'de son dönemde sokak hayvanlarının neden olduğu olaylar gündeme otururken, Yavaş'ın açıklamaları sosyal medyada geniş yankı buldu.

Mansur Yavaş sokak köpekleri hakkında konuştu: Gerçek hayvanseverler de elini taşın altına koyacak
Son Güncelleme: 27 Mayıs 2024 Pazartesi 14:18
27 Mayıs 2024 Pazartesi 14:16

Yavaş, Avrupa'da hiçbir sokakta sahipsiz hayvan görmediğini belirterek, Türkiye'de de benzer bir duruma ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Sokak hayvanları sorununa ilişkin çözüm önerilerini dile getiren Yavaş, hayvanseverlere çağrıda bulundu:

"Avrupa'da Hiçbir Yerde Sahipsiz Sokak Hayvanı Yok"

"Avrupa'da hiçbir yerde sahipsiz hayvan yok. Hayvanseverlerin yaptığımız barınaklarda, maliyetini biz karşılamak şartıyla, gelip oralara da bakmalarını istiyorum. Çünkü hayvanseverlerin butik barınak talepleri de var. Hayvanseverlerin fikirlerine de saygılıyım ama o kadar çok popülasyon arttı ki. Türkiye'de ilk defa kendi imkanlarının dışında kısırlaştırma ihalesi açan belediyeyiz. Dişiler kısırlaştırılınca bir hafta kalması gerekiyor."

"Kısırlaştırmayla Önünü Almanın İmkânı Yok"

Yavaş, sadece kısırlaştırma ile sokak hayvanları popülasyonunun kontrol altına alınmasının mümkün olmadığını vurguladı. Mevcut durumda sadece kısırlaştırma ile sorunun çözülemeyeceğini belirten Yavaş, sokak hayvanlarını barınaklarda misafir etmeye devam edeceklerini söyledi:

"Bu popülasyonda sadece kısırlaştırmayla bunun önünü almanın imkânı yok. Ne kadar kısırlaştırırsanız kısırlaştırın şu aşamada önü alınmayacak gibi görünüyor. Bir yandan onda devam edeceğiz, bir yandan da sokaktakileri alıp barınakta misafir edeceğiz."

"Gerçek Hayvanseverler Elini Taşın Altına Koyacak"

Yavaş, gerçek hayvanseverlerin de çözüm sürecine dahil olmalarını beklediklerini belirterek, belediyenin her türlü desteği sağlayacağını söyledi. Sahiplenme çağrısında bulunan Yavaş, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı:

"Eğer çok istiyorlarsa... Gerçek hayvanseverler de elini taşın altına koyacak. Biz de destek oluruz, sahiplensinler.

Sosyal Medyada Tartışma Yarattı

Mansur Yavaş'ın açıklamaları, sosyal medyada farklı tepkilere yol açtı. Bir kesim Yavaş'ın açıklamalarını realist bulup desteklerken, bir kesim ise eleştirdi. Sokak köpekleri konusunda yapılan bu açıklamalar, tartışmaların fitilini yeniden ateşledi.

Meclis Gündeminde Yeni Yasa Tasarısı

Öte yandan, AK Parti'nin hazırladığı yeni yasa tasarısında, sokak hayvanlarının uyutulmasının önerildiği iddiaları da gündemde. Bu hafta içinde Meclis'e gelmesi beklenen yasa teklifi, sokak hayvanları sorununun çözümüne yönelik tartışmaları daha da alevlendirecek gibi görünüyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar