DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus: Gazze'de hastalar ölüm riskiyle karşı karşıya

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'deki sağlık ve insani yardım eksikliğinin binlerce hastayı ölüm riskiyle karşı karşıya bıraktığını kaydetti.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus: Gazze'de hastalar ölüm riskiyle karşı karşıya
Son Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma 07:29
27 Ekim 2023 Cuma 07:26

Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in yoğun bombardımanı altındaki Gazze'deki sağlık ve insani yardım eksikliğinin binlerce hastayı ölüm riskiyle karşı karşıya bıraktığını belirtti.

Ghebreyesus, X sosyal medya platformundan İsrail ile Filistin arasındaki gerilime ilişkin paylaşımda bulundu.

"Gazze'de sağlık ve insani yardım eksikliği binlerce hastayı ölüm riskiyle karşı karşıya bırakıyor." ifadelerini kullanan Ghebreyesus, DSÖ'nün, Gazze'deki insanlara dayatılan mevcut gıda, su ve yakıt kesintilerinin yerine insani bir ateşkes çağrısında bulunduğunu kaydetti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar