Soylu'dan görevden alınan kaymakamlar açıklaması: FETÖ ile ilişkilendirme iddiaları tamamen yalandır

İçişleri Bakanı Soylu, kaymakamların görevden alınması hakkında, "Kısa bir süre önce 4 Eylül'de 58 mülki idare amiri açığa alındı, 31'i kaymakam. FETÖ ile ilişkilendirme iddiaları tamamen yalandır" açıklamasında bulundu.

Soylu'dan görevden alınan kaymakamlar açıklaması: FETÖ ile ilişkilendirme iddiaları tamamen yalandır
Son Güncelleme: 10 Eylül 2020 Perşembe 16:07
10 Eylül 2020 Perşembe 16:02

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bazı vali yardımcısı ve kaymakamların görevden alınmaları hakkında, "Kısa bir süre önce 4 Eylül'de 58 mülki idare amiri açığa alındı, 31'i kaymakam. FETÖ ile ilişkilendirme iddiaları tamamen yalandır" dedi.

Bakan Soylu, 106'ncı Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'nde konuştu.

Vali yardımcısı ve kaymakamların görevden alınması sonrası başlayan tartışmalar hakkında konuşan Soylu, "Kısa bir süre önce 4 Eylül'de 58 mülki idare amiri açığa alındı, 31'i kaymakam. FETÖ ile ilişkilendirme iddiaları tamamen yalandır. Devletin istihbarat birimlerinin FETÖ'ye yönelik olarak devam eden operasyonları ve soruşturmaları var. Bazen bize isimler geliyor, biz de dosyasına bakar; bu kişileri önce açığa alırız, sonrasında mahkeme bir karar verir. İdari soruşturma da yürütülür. Son kararımızda açığa alınan kişiler arasında ilk kez açığa alınanlar olduğu gibi, daha önce haklarında göreve iade edilmiş kişiler olduğu gibi, idari ve adli soruşturmaları kapatılanlar gibi burada da 58 kişiyle ilgili bu tip değerlendirmeler oldu. Bunların tamamı 10-12 yıldır görev yapan isimler" dedi.

"Bu ilk defa yaptığımız bir işlem değil" diyen Soylu şunları söyledi:

"1,5 ay önce 15 kadar idari görevlimizi açığa aldık. 15 Temmuz'u unutmamız mümkün değildir. Bu dinamik bir süreçtir ve devam eden bir süreçti. Bu süreçte kendine rol biçen sahte kahramanlardan bıktım. Biz gereğini yapıyoruz ama anlamak istemiyorlar. Gözlerini hırs bürümüş. Bu coğrafya zor bir coğrafyadır. Bize saldırmalarının nedeni, İçişleri Bakanlığı'nın FETÖ soruşturmalarındaki önemidir. Bu soruşturmalarını akamete uğratmak, bu kurumları zayıflatmak içine ellerinden geleni yapıyorlar.

15 Temmuz 2016'da İçişleri Bakanlığı bünyesinde 138 bin jandarma personeli vardı. FETÖ dolayısıyla ihraç edilenlerin sayısı 5 bin 561, açıkta bulunanların sayısı 2 bin 295. Emniyet teşkilatımız 273 bin kişiydi. Bugüne kadar ihraç edilen sayısı 30 bin 580."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar