Kılıçdaroğlu’ndan sistem yorumu: Eski sisteme dönmeyi biz de istemiyoruz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, sistem tartışmalarıyla ilgili, “"Eski sisteme biz de dönmek istemiyoruz. Darbe hukukundan arınmamış bir anayasa varsa, eski sisteme dönmek uygun değil” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan sistem yorumu: Eski sisteme dönmeyi biz de istemiyoruz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
5 Temmuz 2019 Cuma 21:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, sistem tartışmaları hakkında, “Eski sisteme biz de dönmek istemiyoruz. Darbe hukukundan arınmamış bir anayasa varsa, eski sisteme dönmek uygun değil" açıklamasını yaptı.

“Demokratik bir yönetim istiyoruz”

Yeni parti tartışmalarının ilgi alanının dışında olduğunu belirten Kılıçdaroğlu ‘Anayasa'da köklü değişiklikler gerekiyor ve Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olması gerekiyor. Biz demokratik bir yönetim istiyoruz. Biz hiçbir zaman eski sisteme övgüler dizmedik. Tek adam rejiminin nelere mal olduğunu görüyoruz ve tanığıyız. Dünya kadar sorunu olan bir Türkiye'nin demokratik bir parlamenter sistem içinde, liyakat sistemi içinde biz isteriz. Adı ne olur, nasıl tanımlarsanız tanımlayın; demokrasi, hak, adalet olmasını diliyoruz" dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar