Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz hayatını kaybetti

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz hayatını kaybetti

Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz hayatını kaybetti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
16 Aralık 2017 Cumartesi 11:28

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz hayatını kaybetti.

Mesut Yılmaz’ın büyük oğlu olan 38 yaşındaki Yavuz Yılmaz’ın silahla intihar ettiği öne sürüldü.

İstanbul doğumlu olan Yavuz Yılmaz’ın, Beykoz’da kendilerine ait evde kendi silahıyla intihar ettiği iddia edildi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM’deki konuşmasında, ”Eski başbakanlarımızdan, eski Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'ın ve Berna Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz, bu sabah 09.00'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği bilgi doğrultusunda vefat etmiş olduğunu öğrenmiş olduk. Gerek İstanbul Valimiz gerek İstanbul ve Beykoz emniyet müdürlerimiz ile teması kurduk, olay yerine intikal ettiler. Sayın Ahmet Mesut Yılmaz şu anda ABD'den dönüyor, uçak yolculuğunda. Amcalarıyla temas kurduk. Allah rahmet eylesin. Olayla ilgili arkadaşlarımızın gerekli çalışmaları sürüyor. Ben de bütün Yılmaz ailesine ve özellikle Mesut Yılmaz'ı sevenlere başsağlığı diliyorum” dedi

 Savcı ve polis olay yerinde inceleme başlattı.

 ABD’de olduğu bildirilen Mesut Yılmaz’ın İstanbul’a döneceği belirtildi.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Devlet Bahçeli yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi, "Yavuz Yılmaz'ın vefatından büyük üzüntü duyuyorum. Yılmaz ailesinin acısını paylaşıyoruz." 

BEYKOY SAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın Beykoz Konakları'nda cesedi bulunan oğlu Yavuz Yılmaz'ın ölümü ile ilgili Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı.

SAVCI İNCELEME YAPTI

Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Zeki Taşpınar olayı haber alır almaz Beykoz Konakları'nda olayın yaşandığı eve gitti. Savcı Cinayet masası ekiplerinin evde yaptığı incelemeye refakat etti.

ŞAKAĞINDAN TEK KURŞUNLA

Savcılığın ilk tespitlerine göre, Yavuz Yılmaz olay sırasında evde yatak odasındaydı. Şakağından ateşli silah ile vurulmuş şekilde bulunan Yılmaz'ın başında da olayda kullanıldığı zannedilen silah bulunuyordu.

NOT YOK

Nöbetçi Savcı kontrolünde yapılan ilk incelemede Yavuz Yılmaz'ın olay yerinde hayatını kaybettiği, cesedin bulunduğu odada herhangi bir not bulunmadığı öğrenildi. Eve ilk olarak Yavuz Yılmaz'dan haber alamayan telefonlarına ulaşamayan korumaların girdiği belirtilirken savcının şimdilik şüpheli bir durumla karşılaşmadığı öğrenildi.

DERİNLEMESİNE SORUŞTURULACAK

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın her ihtimale karşı olayın intihar mı cinayet mi olup olmadığını derinlemesine araştıracak. Soruşturma çerçevesinde aile yakınları, çalışanlar, korumalar ve komşuların ifadelerine başvurulacak. Yavuz Yılmaz'ın en son kiminle görüştüğü ve telefon trafiği de kontrol edilecek.

OTOPSİDEN İLK TEDAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Evinde ölü bulunan eski başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın kafasına giren kurşun, diğer taraftan çıkıp üç ayrı duvardan sekti. Parçalanan kurşunun çıktığı silah, Mesut Yılmaz'a 24 yıl önce hediye edilen bir tabanca.

Yavuz Yılmaz’ın otopsisine dair ilk detaylar da ortaya çıktı. Ön otopsideki ilk gözlemlere göre Yılmaz oturur vaziyette iken vuruldu. Kurşun çapraz bir doğrultuda kafaya girdi ve çıktıktan sonra üç ayrı duvardan sekerek birkaç parçaya bölündü.

Yılmaz’ın yanında bulunan ve 1993 yılında Mesut Yılmaz’a hediye edilen Smith Wesson marka silahın bu  markanın 'pocket' (cep) olarak adlandırılan en küçük modeli olduğu öğrenildi.

Adli Tıp'tan alınan Yılmaz'ın cenazesi, Zincirlikuyu’ya götürülüyor. Yavuz Yılmaz, Beykoz’daki aile mezarlığında babaannesinin yanında toprağa verilecek.

YAVUZ YILMAZ KİMDİR?

Yavuz Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin eski başbakanı Mesut Yılmaz'ın oğludur. 1979 yılında doğmuştur. Yavuz Yılmaz'ın 7 Haziran 2015'te yapılan seçimlerde CHP'den milletvekilliği için adı geçmiş, ancak aday olamamıştır.

MESUT YILMAZ KİMDİR?

48., 53. ve 55. Hükümetinin Başbakanı, Anavatan Partisi Eski Genel Başkanı ve Rize Milletvekili Mesut Yılmaz kimdir? Ahmet Mesut Yılmaz ya da amcalarının soyadı ile Akçal. Aslen Rize Çayeli Çataldere/Cimil köyünden. 1947 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdi. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat1972-1974 yılları arasında Almanya'nın Köln Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde yüksek lisans çalışması yaptı. Bölümü'nden mezun oldu.

1975-1983 yılları arasında kimya, tekstil ve ulaştırma sektörlerinde, çeşitli özel şirketlerde yönetici olarak görev aldı. 1983 yılının Mayıs ayında kurulan Anavatan Partisi'nde kurucu üye ve Genel Başkan yardımcısı oldu. Aynı yıl Kasım ayında yapılan genel seçimde Rize Milletvekili seçildi.

Birinci Turgut Özal hükümetinde enformasyondan sorumlu devlet bakanlığına atandı ve hükümet sözcülüğü yaptı. 1986 yılında Kültür ve Turizm Bakanı oldu. Bu dönemde Türkiye-Federal Almanya ve Türkiye-Yugoslavya Ekonomi Karma Komisyonları'nın başkanlığını yürüttü.

29 Kasım 1987 seçimlerinde yeniden Rize Milletvekili seçildi. İkinci Özal hükümetinde Dışişleri Bakanlığına atandı. Mesut Yılmaz, Yıldırım Akbulut Hükümeti'nde de üstlendiği bu görevden 20 Şubat 1990'da istifa etti.

15 Haziran 1991 tarihinde yapılan Anavatan Partisi Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlığa seçildi. Kurduğu hükümet 5 Temmuz 1991 günü TBMM Genel Kurulu'nda güvenoyu aldı. 20 Ekim 1991 günü yapılan genel seçimlerden sonra Ana Muhalefet Partisi lideri olarak çalışmalarını sürdürdü.

Yılmaz, 24 Aralık 1995'te yapılan genel seçimler sonrası Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisi tarafından oluşturulan 53.Hükümetin Başbakanı olarak görev yaptı. 20 Haziran 1997 tarihinde 55. Hükümeti kurmakla görevlendirildi. ANASOL-D hükümetinde Başbakanlık yaptı. 21.dönemde yine Rize'den milletvekili seçilen ve 18 Nisan seçimlerinden sonra DSP, MHP, ANAP koalisyonunda yer alan Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.

Partisinin 3 Kasım 2002 seçimlerinde aldığı oy oranı yüzünden görevinden istifa etti.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar