Erdoğan’dan Kırgızistan’da dolar mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan’da Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi’ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada ülke liderlerine, “Kendi para birimlerimizle ticaret yapılmasını öneriyoruz” dedi

Erdoğan’dan Kırgızistan’da dolar mesajı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
3 Eylül 2018 Pazartesi 09:40

Kırgızistan’da Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kırgızistan'ın ev sahipliğinde Azerbaycan, Kazakistan ve Türkiye'nin üye olduğu zirveye, Özbekistan "onur konuğu", Macaristan ise "gözlemci ülke" sıfatıyla katıldı.

 Erdoğan’dan Dolar Mesajı

Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Yaşadıklarımız bize olduğu kadar dostlarımıza da FETÖ'yle mücadelede geç kalınmaması gerektiğini çok açık göstermiştir. Bu yapı, bir dönem ülkemizde olduğu gibi dünyanın dört bir yanında eğitim kurumları üzerinden örgütlenmiştir.

Uluslararası ticaretin dolara olan bağımlılığı, artık karşımıza bir engel olarak çıkmaya başladı. Kendi para birimlerimizle ticaret yapılması seçeneği üzerinde yoğunlaşmayı öneriyoruz. Son dönemde uluslararası teamül, prensip, kuralların hoyratça ihlal edildiği dönemden geçtiğimizi üzüntüyle belirtmek isterim”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar