Erdoğan'dan AB'ye: Minderden kaçan biz olmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "AB konusunda Polonya bizi destekliyor, minderden kaçan biz olmayacağız." dedi.

Erdoğan'dan AB'ye: Minderden kaçan biz olmayacağız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
17 Ekim 2017 Salı 18:55

Basın toplantısından satır başları:

Polonya Cumhurbaşkanı Duda:

Polonya tekrar bağımsız olduktan sonra Polonya padişahtan bağımsızlık anahtarını aldı.


Türkiye uzun süredir müzakerelere katılıyor. Bu üyelik Türkiye tarafında bekleniyor. Türkiye çok önemli bir partnerdir AB için. Türkiye’ye karşı mülteci konusunda teşekkürlerimi sundum. Türkiye kendi yükümlülüklerini yerine getiriyor. Bu AB ve Polonya için çok önemli bir konu. Ukrayna topraklarının bağımsızlığı çok önemlidir. Rusya’nın bu saldırganlığına son vermesi gerekir.

Türkiye ve Polonya’nın potansiyeli çok büyüktür. Türkiye çok popüler bir yer ama geçen seneki olaylar yüzünde bu durum bira kötü oldu ama, sonra bu gidişatı değişti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

Şahsıma ve heyetime gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye ile Polonya arasındaki ilişkileri etraflıca ele alama fırsatı bulduk. Polonya’nın BM geçici üyeliğinin hayırlı olmasını diliyorum. Bu konuda desteğimiz tamdır. Lehistan’ın bağımsızlık ve egemenliğini her zaman tanımış bir ülkeyiz. Geçmişimize baktığımız zaman, barış ve dayanışma içinde geçen bir tarihimiz var. Biz ecdadımızdan aldığımız mirası, aynen koruduk.

POLONYA AB KONUSUNDA BİZİ DESTEKLİYOR

Enerji konusunu ele alma imkanımız oldu. Bu konuda da Türkiye olarak tedarik içi bir ülke değiliz. Tüketici olma noktası ve transit durumda bir ülkeyiz. Polonya’nın doğalgazdaki tüketici olan konusunda kömür madenleri konusunda ciddi bir potansiyeli var. AB’de Polonya bulunuyor biz ise sokulmuyoruz. Polonya bizi destekliyor fakat Türkiye AB’ye daha alınmadı.

SHENGEN KALKARSA İKİ ÜLKE ARASINDA GELİŞ VE GİDİŞLER ARTACAKTIR


Bizim müracaatımızdan sonraki süreçte alınan ülkelerin birçoğunun bizimle alakası yok. 15 fasıl verildi. Bu fasılları 35’e çıkardılar. Çıkarmaların nedeni Türkiye buraya girmesin. Almayacaklarsa açıklasınlar diyorum. Ama ses çıkmıyor. Minderden kaçan biz olmayacağız. Polonya’yı İstanbul’daki Polonazköy’den tanıyorum. Shengen denen şey kalkarsa iki ülke arasında geliş ve gidişler artacaktır.


Suriye ve Irak’taki göçmenleri ağırlıyoruz. Bize AB’den verilecek rakamlar gelen rakam aynı değil. Polonyalı dostlarımızla yerli sanayiyi önemsiyoruz. Bugün 5 anlaşmayı imzaladık. THY’nin haftada buraya 5 seferi var. Talep çok ama izin yok. 2013’te vizeler kalkacaktı o günden bugüne bizi oyalıyorlar.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar