Erdoğan ve Putin Berlin'de görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Libya konulu zirve için Berlin'de. İkilinin ortak görüşmesi sona erdi.

Erdoğan ve Putin Berlin'de görüştü
Son Güncelleme: 19 Ocak 2020 Pazar 16:50
19 Ocak 2020 Pazar 16:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya konulu zirve için Berlin'de. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in zirve öncesinde ikili görüşmesi bitti.

Erdoğan görüşme öncesi sözlerine Putin'e teşekkür ederek başladı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

"Libya'daki ateşkes konusundaki çabalarımızın farkındayız. Ortak çabamız Libya'da nisbi sükunet sağladı. Libya'nın barış ve huzura kavuşabilmesi için Berlin Zirvesi'nde ateşkesin ve siyasi sürece dönüşün kabulü temin edilmelidir. Anlaşmayı imzalamayan Hafter barıştan yana olmadığını bir kez daha gösterdi. Siyasi sürecin ve çözümün diğer evrelerinin uygulanabilmesi için Hafter'in saldırgan tutumunun sona ermesi gereklidir."

Putin'in konuşmasından öne çıkanlar;

"8 Ocak'ta Türkiye ziyaretimizde bizim için oluşturduğunuz sıcak ortamdan dolayı çok memnunuz. İki ülke açısından da TürkAkım çok önemli bir olay. Türkiye ilişkimiz birçok alanda sıcak ve samimi. Biz her zaman her iki taraf için de ortak nokta bulmayı, uzlaşmayı öğrendik. Ortak bildiriyi Libya'da iki taraf imzalamasa da biz ümitliyiz. Sizinle beraber burada ilişkileritüm boyutlarıyla görüşmekten büyük memnuniyet duyuyorum. İlginize çok teşekkür ediyorum. "

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar