Epstein belgelerinde Türkiye hazımsızlığı: Erdoğan, Orta Doğu'yu dizayn ediyor - Sayfa 7

Yazışmalarda Epstein'in "Türklerin içeride olmasıyla birlikte, askeri seçenek artık geçerli değil. Bence MSB (Muhammed bin Selman-Suudi Arabistan Veliaht Prensi) Yemen'i kazanmasının hiçbir yolu yok. Müzakere etmek için iyi bir zaman... MBZ (Muhammed bin Zayed-BAE Devlet Başkanı) çok fazla cephesi var" ifadesini kullandığı görüldü.

7 13
 
Epstein belgelerinde Türkiye hazımsızlığı: Erdoğan, Orta Doğu'yu dizayn ediyor - Sayfa 8

"İsrail'in durumu çok kötü. Erdoğan; diplomatik açıdan beceriksiz Netanyahu yönetiminden gerçekten tiksiniyor. Erdoğan, Türk ordusunda tarihsel olarak İsrail ile iyi çalışanları temizliyor. Çöken Suriye durumu ve İran’ın bu NATO ülkesine karşı çok saldırgan tutumu ona güçlü müttefiklerin neden faydalı olduğunu hatırlatıyor olabileceği için şu an bazı pişmanlıkları olduğundan şüpheleniyorum. Yine de Türkiye’nin İsrail ve Kıbrıs’ın petrol ve gaz sahalarını taciz etmek için yaptığı çok saldırgan deniz manevraları da sinir bozucu. (Dolayısıyla, sadece bir ‘size de kapak olsun’ jesti olarak, İsrailli ajanların Türklere ve İranlılara endişelenecek daha fazla şey vermek için muhtemelen Kürtleri desteklemek üzere çalıştıkları söylenebilir.)

8 13
 
Epstein belgelerinde Türkiye hazımsızlığı: Erdoğan, Orta Doğu'yu dizayn ediyor - Sayfa 9

"AJANLAR ELE VERİLDİ"

Türkiye: Erdoğan, AB’den sevgi veya kabul görmediği için öfkeli, neo-Osmanlı kaslarını sergiliyor ve diplomatik olarak anlayışsız Netanyahu yönetiminden (Bibi’den ziyade koalisyonundan) gerçekten tiksiniyor... Köktendinci Müslüman sokağına oynamayı seçiyor ve Türkiye’de ve Orta Doğu’nun geri kalanında oldukça iyi bir iş çıkardı. Yıllardır birlikte çalıştıkları uzun süreli İsrail istihbarat ajanlarını ‘bildirildiğine göre’ ele verdiler."

9 13
 
Epstein belgelerinde Türkiye hazımsızlığı: Erdoğan, Orta Doğu'yu dizayn ediyor - Sayfa 10

Söz konusu ifadelerin, resmi bir tespit değil, Türkiye’nin bağımsız ve milli politikalarından rahatsız olan çevrelerin kişisel değerlendirmeleri olduğu vurgulandı.

10 13