Erdoğan: Katma değeri yüksek ürünlere daha fazla yoğunlaşacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Macaristan İş Forumu’nda konuştu

Erdoğan: Katma değeri yüksek ürünlere daha fazla yoğunlaşacağız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
9 Ekim 2018 Salı 12:59

Macaristan’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan’ı yabacı bir ülke olarak görmediklerini söyledi. İki ülkenin ilişkilerde iyi bir ivme kazandıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, Macaristan işbirliği ile Afrika'da ortak yatırıma girelim” dedi

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Macaristan'ı ticaret üssü ve en önemli geçiş noktalarımızdan biri olarak görüyoruz. Avrupa'ya ihraç konusunda bir merkez haline gelmeli.

Son 16 yıldaki projelerle ülkemizin alt yapısını daha da güçlendirdik. Yeni Havalimanı'nın tüm etapları devreye girince 200 milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın en büyük 3 havalimanından biri olacak. 2002'de 36 milyar dolar olan ihracatımız, 165 milyar dolara ulaşmıştır. 2023'te 500 milyar dolar ihracata ulaşmayı hedefliyoruz.

Eylülde açıkladığımız Yeni Ekonomik Programımızla artık bundan sonra katma değeri yüksek ürünlere daha fazla yoğunlaşacağız

Son birkaç aydır spekülatif ekonomik saldırılar var. Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta kendi huzuru ve güvenliğini sağlamak için attığı adımlar bazı çevreleri rahatsız etmiştir. YPG'nin işgalinde olan bölgelerde, şimdi yüzbinler huzur içinde yaşıyor. Soçi Mutabakatı ile 3.5 milyon insanın güvenliğini garanti altına almıştır. 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyoruz. 33 milyar dolar açıkladık. Hiçbir kuruluştan doğru dürüst yardım almadık. AB sözünde durmadı."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar