için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kuracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi'nde düzenlenen Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunuyor.

Son Güncelleme: 7 Ekim 2022 Cuma 15:12
7 Ekim 2022 Cuma 15:06

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Sevgili canlar, değerli misafirler, kıymetli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Bugün burada ülkemiz genelinde inşası tamamlanan 4 cemevinin açılışı, 7 cemevinin de temel atma töreni vesilesiyle Alevi-Bektaşi kardeşlerimizler hasbihal etmek için bir aradayız.

Elazığ Karakoçan, Ankara Altındağ, Erzurum ve Erzincan Kemah'ta hizmete açacağımız 4 cemevinin kullanacak vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Kütahya ve Kayseri'de inşası süren, Burdur, Denizli, Bilecik, Aydın ve Kırklareli'de temelini bugün atacağımız 7 cemevinin de bir an tamamlanarak hizmete girmesini temenni ediyorum.

Bu eserlerin Alevi-Bektaşi kardeşlerimize, şehirlerimize ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Şu an içinde bulunduğumuz Şahkulu Sultan Dergahı ayakta tutulmuş ve ihya edilmiştir. Bunca asırdır dergahımızdan gelip geçen herkesten Allah'tan razı olsun diyor, her birini rahmetle yad ediyorum. Bu mekanlar aşk ocağıdır, edep ocağıdır, gönül ocağıdır. Buralar Hz. Peygambere ve ehlibeytine aşık olanların durağıdır. Medeniyetimize hayırlı insanlar burada yetiştirilir.

Hazreti Mevlana, Yunus Emre gibi gönül sultanları millet olma şuurumuzu kolaylaştırmışlardır. Bu büyük medeniyete sahip çıkmak, gelişmesi için gayret göstermez her birimizin vazifesidir. Dünyada baki olan ise yalnızca muhabbettir. Bugün karşı karşıya kaldığımızın imtihanlarımızın ancak aşkla birlikte, kardeşlikle göğüsleyebiliriz. Önde gelen tarihçilerimizden Aşık Paşa bu durumu şöyle ifade ediyor: Kim kiminle ikiliksiz yar ise, iki cihan devleti onlardadır. Onların menzilleri canlardadır. Cümle işin en üstünü birliktir. Birlik olmak erliktir. Neredeki iki gönül birliktedir, göresin bunlar gani birliktedir. Evet tüm bu mesajlar Hacı Bektaş Veli'nin farklı şekillerde tezahür etmiş biçimleridir.

Tevhidi bir, kitabı bir kıblesi bir peygamberi bir insanlar için bundan başka muhabbet ve bundan başka aşk yolu yoktur. Bunun için hepimizin peygamberi, hepimizin Ali'si, hepimizin ehlibeyti, Hüseyin'i, Kerbelası diyoruz.

Milletimizin asırlardır varlığını ve birliğini korumasını sağlayan bu muhabbet ışığı bugün de önümüzü aydınlatmaktadır. Birliğimizi bozmak için dışarıda çalışan birçok kesim olmuştur. Ama bu muhabbeti söndürmeye kimsenin gücü yetmemiştir"

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar