Havalimanlarında yeni dönem: Elle aramaya izin vermeyenler uçağa alınmayacak

AK Parti'nin TBMM Başkanlığı'na sunduğu yeni kanun teklifiyle havalimanlarında güvenlik önlemlerinin artırılması ve teknik cihazlarla yapılan kontrollerin yetersiz kalması durumunda elle aramanın zorunlu hale gelmesi öneriliyor. Bu teklife göre, elle aramayı reddeden yolcular uçağa alınmayacak.

Havalimanlarında yeni dönem: Elle aramaya izin vermeyenler uçağa alınmayacak
Son Güncelleme: 1 Haziran 2024 Cumartesi 13:15
1 Haziran 2024 Cumartesi 12:49

AK Parti'nin sunduğu kanun teklifinde, havalimanlarında güvenlik önlemlerinin artırılması ve havaalanı güvenliği ile ilgili ihlallerin önlenmesi amacıyla yolcuların teknik cihazlarla ve gerektiğinde elle aranması öngörülüyor. Ancak, elle aramayı reddeden yolcuların uçağa alınmaması kararlaştırılıyor.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teklifin toplumun hayat kalitesini yükseltmek ve ülke kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla tasarlandığını vurguladı.

Ekonomim'in haberine göre, teklifte yer alan düzenlemeler şu şekilde:

Havalimanı girişinde tüm yolcular cihazla aranacak. Cihazla aranmanın yetersiz kaldığı durumlarda elle arama yapılacak. Ancak kendisinin veya eşyasının elle aranmasını kabul etmeyen yolcu uçağa kabul edilmeyecek. Havacılık güvenliği ile sınırlı olmak üzere özel güvenlik personeli genel kolluk nezaretinde eşya, bagaj ve kargolarda arama yapabilecek.

ÜST CEZA LİMİTİ 500 BİN LİRA

Uçuş sırasında tehlikeli ve zorunlu durumlar dışında insan hayatını riske atacak eylemlerin cezası artıyor. Bu çerçevede, uçakta izinsiz yayın yapmak, telefon kullanmak, keyfi paraşütle atlamak gibi eylemlerin üst ceza limiti 500 bin liraya kadar çıkarılacak.

Kılavuzluk ve römorkörcülük hizmeti verenler, Bakanlıkça belirlenen şartları sağlayamamaları veya verilen süre içerisinde şartları yerine getirememeleri durumunda ilgili sahada hizmet veremeyecek.

Aykırı hareket edenlere Bakanlık veya liman başkanlığı tarafından 2 milyon liraya kadar para cezası uygulanacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar