Ekmeğe yüzde 15 zam geldi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, ekmeğe yüzde 15 zam geldiğini açıkladı. Yapılan bu zamla 250 gramlık bir ekmek yaklaşık 1.50 TL olacak.

Ekmeğe yüzde 15 zam geldi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
26 Temmuz 2018 Perşembe 13:06

Ekmek fiyatlarına yüzde 15 zam geldi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ekmek fiyatlarına yüzde 15 zam yapıldığını belirtti.

Balcı, ekmeğin kilogram fiyatının 5 lira 75 kuruşun üzerinde olmayacağını söyledi. Balcı zam oranlarının illere göre değişebileceğini söyledi.

Balcı, “Artışları göz önünde bulundurursak bunun makul bir oran olduğunu söyleyebiliriz. Mazota baktığımızda yüzde 66'lık bir atış var. 40 lira olan maya fiyatı 50 lira olmuş. Un fiyatlarındaki yüzde 30 artış baz aldığımızda meydana gelen fiyat artışının en alt seviyesinde olduğunu söyleyebiliriz. Bu çalışma hemen yarın tüm Türkiye'de uygulanabilecek bir çalışma değil illerdeki odalarımız buna göre maliyet hesabı yapacaklar. Bu bir süreç ilerde komisyonlar değerlendirecek. Bizim de görüşümüzden sonra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan görüş alınacak ondan sonra fiyat belirlenecek. Bu fiyat inşallah uzun ömürlü olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar