DSP Genel Başkanı Aksakal, Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, partisinin CHP’nin oylarını böldüğü iddiaları hakkında konuştu.

DSP Genel Başkanı Aksakal, Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
26 Şubat 2019 Salı 12:09

CHP’de birçok isim istifa ederek DSP’ye gitmişti. Bu olayla sonrası DSP’nin CHP’nin oylarını böldüğü iddia edildi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye Barolar Birliği Litai Konukevi'nde düzenlenen Seçim Bildirgesi ve Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. Aksakal burada eleştirilere yanıt verdi.

Yerel seçimlere 34 gün kaldığını anımsatan Aksakal, şöyle devam etti:

"DSP olarak bugün kendisine sözde demokrat tanımlaması yapan, parlamenter rejimin sözde savunucusu olduğunu iddia eden, sözde hak, hukuk, adalet arayışında olan siyasi yapıların faşizan saldırıları altında seçimlere katılıyoruz.

“İftira ve töhmet stratejisi güden zavallılar”

DSP'nin 24 Haziran seçimlerine neden sokulmadığına kafa yorması ve mücadele etmesi gerekirken 31 Mart seçimlerine neden sokulduğunu sorgulayan bir sahte muhalefet yapısıyla karşı karşıyayız. Bu sorgulamalarına bir de '81 ilde aday çıkarıyorlar, nereden buluyorlar bu parayı' diyerek iftira ve töhmet stratejisi güden zavallılar bilmelidirler ki demokratik solcuların inançları ve imanları var. Paralı kalemşörleri, çanak medyalarındaki ekran kadroları soruyor 'Bu DSP nereden çıktı?' diye.

Ben söyleyeyim size nereden çıktığını, DSP çalışanların ve emekçilerin hak mücadelesinden doğdu ve bu mücadeleyi kazandı. AK Parti hükümetlerinin 17 senedir ala ala bitiremedikleri bütün bu hakların altında demokratik solun ve Ecevit'in imzası var.

“Ecevit'i istismar ediyorsun”

Şimdi yine eski plaklarını çalmaya başladılar. 'Oyları bölüyorsunuz' diyorlar değil mi? Bu plağı hep çaldı bunlar DSP kurulduğundan beri. Temcit pilavı gibi önümüze getirirler her seçim öncesinde. Ecevit bunlar için her zaman bir 'bölen' oldu. Bir partiye 'oyları bölüyorsunuz' demek, çoğulcu demokrasiye inançsızlık, hakka, adalete saygısızlık değil midir? Bu söylem halkımıza ve seçmenlere hakaret değil midir? Halkın iradesine siyasi ipotek koymak değil midir?

Bunların Manisalı bir milletvekilleri var, önceki gün bir toplantıda partililer karşı konuşurken biraz ağlaşmış, inciler döktürmüş. 'Karaoğlan'ın partisine AK Parti'ye seçim kazandırmak yakışır mı?' diyor. Sevsinler seni kardeşim. Sen daha kendi ilinde, Manisa'da aday çıkaramamışsın. Her yerde 'Ben parti rozeti takmam, ben ülkücüyüm' diyenlerin eteğinin altına saklanmışsın, şimdi de kalkmış 'Karaoğlan'ın partisi' diyip, Ecevit'i istismar ediyorsun. Ayıp değil mi? Hayatınız Atatürk'ü istismar etmekle, Atatürk'ü pazarlamakla geçti. Hayırdır, sermaye tükendi mi? Şimdi Ecevit'e mi sıra geldi?"

“Bu oylar sizin babanızın tapulu malı mı?”

DSP'nin AK Parti'ye seçim kazandıracağına yönelik iddialara tepki gösteren Aksakal, şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti'yi iktidara taşıyan sen, Tayyip Erdoğan'ı Başbakan yapan sen, 'Abdullatif Şener, Abdullah Gül cumhurbaşkanı olsun' diye yalvaran sen, ülkücüleri solcu diye bu millete aday gösteren sen, Ekmeleddin'i cumhurbaşkanı adayı yapan sen, ondan sonra bu 12 Eylül öncesinin faşistleriyle, Madımak'ın figürleriyle kol kola olan sen, bunları Meclis'e taşıyan sen, çizgisi, istikameti belli olmayanlara 15 günlüğüne ödünç 15 milletvekili veren sen, seçimlerde yenilip 'biz yenildik ama başardık' diye yüzsüz yüzsüz dolaşan sen, ondan sonra 'AK Parti'ye seçimi kazandıran ben.' Hadi oradan. Bu oylar sizin babanızın tapulu malı mı? Ne zaman geçirdiniz zimmetinize bu oyları? 31 Mart seçimleri mevcut iktidarın karşısına gerçek muhalefeti çıkaracak, sizin gibi çapsız, çıkarcı, kavgacı, itici siyaseti ve aktörlerini tribünlere gönderecektir."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar