için kaldı

Dolar 6 liranın üzerine çıktı

Dolar 5.98'den başladığı haftanın son işlem gününde öğleden sonra 5.99'un üzerine çıktı. ABD'de tarım dışı istihdam verisinin beklenenden iyi gelmesiyle 6 liranın üzerine tırmandı.

Dolar 6 liranın üzerine çıktı
Son Güncelleme: 7 Şubat 2020 Cuma 17:51
7 Şubat 2020 Cuma 17:48

Haftanın son işlem gününe 5.98'den başlayan dolar/TL öğleden sonra 5.9950'ye yükseldi. ABD'de tarım dışı istihdamın ocak ayında 225.000 ile beklentilerin üzerinde yükseliş göstermesiyle 6.04 lirayı aştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'te Türk askerine yönelik saldırının Türkiye için Suriye'de yeni bir dönemin miladı olduğunu belirtirken, rejime bağlı birliklerin Şubat ayı içerisinde gözlem noktalarının gerisine çekilmemesi halinde Türkiye'nin "bu işi" bizzat kendisinin yapmak zorunda kalacağını söyledi.

Analistler olası bir askeri operasyon ihtimaline rağmen rejimin destekçisi Rusya ve İran'a yönelik mesajların ılımlı olması nedeniyle henüz piyasalar açısından endişeli bir durumun olmadığını belirtiyor.

Petrol fiyatlarının 70 dolar üzerinden 55 doların altına gerilemesiyle TL üzerindeki pozitif ayrışma devam ederken Türkiye'nin CDS primi 240 baz puan altına indi. Hazine, dış borçlanmaya gidileceğini açıkladı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar