Diyanet İşleri Başkanlığı vekalet kurban bedeli ne kadar 2018?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vekalet kurban bedeli ücretini araştıran vatandaşların gözü kulağı Diyanet İşleri Başkanlığı’na çevrildi. Diyanet İşleri Bakanlığı vekalet kurban bedeli ne kadar 2018?

Diyanet İşleri Başkanlığı vekalet kurban bedeli ne kadar 2018?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
12 Temmuz 2018 Perşembe 10:58

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vekalet kurban bedeli merak ediliyor. Diyanet vekalet kurban bedeli ne kadar? 2018 Diyanet vekalet kurban fiyatının ne kadar olduğunu açıkladı mı?

Dini bayramların ikincisi olan Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Müslümanlar için hac mevsiminin de içinde barındırdığı 2018 Kurban Bayramı, 21 Ağustos 2018 Salı günü idrak edilecek. Kurban kesecek vatandaşlar büyükbaş ve küçükbaş kurban fiyatları açıklandı. 2018 kurbanlık fiyatları hem büyükbaş hem de küçükbaş kurban fiyatları belli oldu. Buna göre, küçükbaş ve büyükbaş 2018 kurbanlık fiyatları küçükbaş hayvanın kurbanlık fiyatı ortalama 1,000 TL olurken büyükbaşın kurbanın fiyatı ortalama 7000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkacak. Uzmanlar 2018 kurbanlık fiyatlarındaki bu artan döviz kuru nedeniyle maliyeti yükselen yem ve yakıt fiyatlarının olduğunu açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 Kurban Bayramı için vekalet kurban bedelini de açıkladı.

Diyanet İşleri Bakanlığı vekalet kurban bedeli ne kadar 2018?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş son dakika açıklamasında, 2018 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 850, yurt dışında 625 lira olarak belirlendiğini duyurdu.

Vekalet kurban nedir?

Vekalet; korumak, kifayet, sorumluluğunu yüklenmek, itimat, gözetmek, teslim, işi birisine vermek demektir. Istılahta ise, bir kimsenin bizzat kendisinin de yapabileceği muamelattan olan bir işi yapması için bir başkasını yetkili kılması karşılığında kullanılan bir tabirdir. Mesela bir kimsenin bizzat kendisinin satabileceği bir malı satması için bir başkasını yetkili kılması bir vekâlettir. Kendisine başkası tarafından bir işi yapması için yetki verilen kişiye vekil, bu yetkiyi veren kişiye müvekkil, vekil edilen kişinin yapacağı tasarrufa müvekkeltin bih, yetki verme olayına tevkil denilir.

Vekâlet yoluyla kurban kesilebilir mi?

Kişi, kurbanını bizzat kesebileceği gibi vekâlet yoluyla başkasına da kestirebilir. Zira kurban, hac ve zekât gibi mal ile yapılan bir ibadettir; mal ile yapılan ibadetlerde ise vekâlet caizdir.

Vekalet kurban nasıl verilir?

Kurban kesmesini bilmeyenin, başkasına kestirirken, (Allah rızası için bayram kurbanımı kesmeye seni vekil ettim) demesi ve kalben de niyet etmesi gerekir. Eğer kurbanı da başkasına aldıracaksa, kurbanı alacak kimse de, kesmeyi bilmediği için başkasına kestirecekse, (Allah rızası için bayram kurbanımı almaya, aldırmaya, kesmeye ve kestirmeye seni umumi vekil ettim) der.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar