Diyanet Gülen için sahte rapor hazırladı iddiası

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Özdağ'ın FETÖ ile ilgili açıklamalarını köşesine taşıdı.

Diyanet Gülen için sahte rapor hazırladı iddiası
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
13 Temmuz 2018 Cuma 10:19

15 Temmuz darbe girişiminden sonra TBMM'de oluşturulan Darbeleri Araştırma Komisyonunda başkan yardımcılığı yapan AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın elindeki belgelerde, müfettişin hazırladığı rapora göre Gülen'in emekli vaiz değil, matbaada redaktör olarak çalıştığını ve o kadrodan emekli olduğunu ortaya koyuyor. Ancak, matbaada böyle bir kadro olmadığı ve sahte belgelerle emekli edildiği anlaşıldığı için, kısa süre öncesine kadar maaşı kayyuma yatırılan Fetullah Gülen'in emekliliği de iptal edildi.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan AK Parti’li Özdağ’ın verdiği bilgiler cemaatin devletin tarafından nasıl korunduğuna ilişkin ipuçları veriyor.

Saygı Öztürk’ün '2 Bomba' başlıklı köşe yazısında şu ifadeler yer alıyor:

“Özdağ bize şunları anlatıyor: “Gerçek olan şu: Fetullah Gülen emekli vaiz değil. İkincisi bu kişi emekli olabilmek için kendisini bir yakının matbaasında redaktör olarak göstermiş. Kayıtlarda redaktör yazıyor ama o matbaada redaktörlük kadrosu yok. Yani düz işçi olması lazım. Bayan müfettiş, bu durumu belirliyor ve rapor hazırlıyor, emekliliğinin iptalini istiyor. Ancak müfettiş baskıyla susturuluyor. Gülen'e de emekli maaşı ödenmeye devam ediyor. Sahte belgelerle emekliye ayrıldığını belirlemekle kalmayıp, Gülen'in pasaportunda da sahtelik olduğunu ortaya koyduk. Gülen, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki görevinden istifa ediyor, emekliliğini doldurmak için matbaada çalışıyor görünüyor.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar