Dışişleri'nden ABD'nin S-400 açıklamasına yanıt

Dışişleri Bakanlığı ABD Dışişlerinin S-400 açıklamalarına yanıt verdi. Bakanlık, “ABD tarafını ilişkilere zarar verecek yanlış adımlar atmaktan kaçınmaya davet ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Dışişleri'nden ABD'nin S-400 açıklamasına yanıt
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
10 Temmuz 2019 Çarşamba 12:04

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ortagus, "ABD'nin, Türkiye'ye S-400 tedariğine ilişkin tavrı değişmedi. Ankara'nın, anlaşmayı sürdürürse F-35 programına katılımı dahil çok olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalacağını söyledik" açıklamasında bulunmuştu.

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin bu açıklamalarına yanıt verdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, şu ifadeleri kullandı:

"ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün dün (9 Temmuz) S-400 hava savunma sistemi tedariğimiz hakkında yaptığı açıklama Sayın Cumhurbaşkanımız ile ABD Başkanı Trump'ın G20 Zirvesi sırasında gerçekleştirdikleri görüşmenin içeriği ve ruhuyla bağdaşmamaktadır.

Türkiye’yi S400 tedarik etmeye sevk eden koşullar ortadadır. Başkan Trump da G20 Zirvesi'nde bunu teyit etmiş ve ülkemize adil muamele yapılmadığını açıkça belirtmiştir.

Biz sürecin başından beri bu konuyu şeffaf bir şekilde yürüttük. ABD’nin S400 sisteminin F35 sistemlerine zarar verebileceği konusundaki endişelerini gidermek üzere NATO'nun da dahil edilebileceği teknik bir çalışma grubu kurulmasını önerdik, ancak bu teklifimize halen yanıt alamadık.

ABD tarafını diplomasi ve diyaloğu dışlayarak ilişkilere zarar verecek yanlış adımlar atmaktan kaçınmaya davet ediyoruz."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar