Dilan-Engin Polat için istenen ceza belli oldu: Hedef Banu Parlak mıydı?

Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında, azmettirici oldukları iddia edilen Dilan-Engin Polat da dahil olmak üzere toplam 8 şüpheli hakkında 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Dilan-Engin Polat için istenen ceza belli oldu: Hedef Banu Parlak mıydı?
Son Güncelleme: 16 Mart 2024 Cumartesi 15:59
16 Mart 2024 Cumartesi 15:56

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Bahçeşehir'de bulunan Banu Parlak'a ait güzellik merkezine yapılan silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmayı tamamladı. İddianamede, sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat ile Sezgin Polat hakkında silahlı saldırının azmettiricisi oldukları iddiasıyla ciddi suçlamalar yer alıyor. Ayrıca, silahlı saldırının arkasında olduğu belirtilen Daltonlar Çetesi'nin elebaşları da tespit edildi.

İDDİANAMEDE YER ALAN İDDİALAR

Sabah'ta yer alan habere göre; Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame, olayın detaylarını gözler önüne seriyor. Dilan Polat'ın Parlak'a yönelik tehdit içeren bir video çektiği belirtiliyor. Ardından, Dilan, Engin ve Sezgin Polat'ın ortak kararıyla Gürcistan'daki bağlantıları kullanarak Daltonlar Çetesi'nden Beratcan ve Batın Can Gökdemir ile irtibata geçtikleri ve Parlak'ın işyerine silahlı saldırı düzenlemek için anlaştıkları iddia ediliyor.

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Dilan Polat'ın Parlak'ı tehdit ettiği video ve işyerine yapılan silahlı saldırının arka planına dair çarpıcı detaylar bulunuyor. Parlak'ın şikayet dilekçesinde yer alan ifadeler ve tanık beyanları, olayın boyutlarını daha da derinleştiriyor.

'HEDEF BANU PARLAK DEĞİLDİ'

Şüphelilerin talimatıyla 1 Ekim gecesi iki ayrı silahlı saldırı düzenlendiği ve olayın sonucunda işyerinde maddi hasar oluştuğu belirtiliyor. İddianamede, Banu Parlak'ın da dilekçesine yer verilerek, Polat ailesinin kendisini öldürtmek istediğini iddia ettiği ifadeler bulunuyor.

Polat ailesinden Dilan Polat'ın ise tehdit videosunda "hedefin Banu Parlak olmadığını" belirtip suçlamaları kabul etmediği vurgulanıyor.

8 YIL 4 AYDAN 23 YILA KADAR HAPİS CEZASI TALEBİ

İddianamede, Polat ailesinin yanı sıra Daltonlar Çetesi üyelerine de çeşitli suçlamalar yöneltildi. Barış Boyun, Beratcan ve Batin Can Gökdemir'in "Silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Silahla tehdit", "Mala zarar verme" ve "Ruhsatsız silah taşıma" gibi suçlardan 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer şüphelilerin de çeşitli suçlardan cezalandırılmaları talep edildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar