Ucuz tavuk dönerde martı eti iddiası!

Piyasada tavuk dönercilerin çoğalmasıyla birlikte fiyatlarda da önemli farklar ortaya çıkıyor. Tavuk döner satıcıları 10 liranın altındaki dönerlerde hile olduğunu vurguladı.

Ucuz tavuk dönerde martı eti iddiası! - Sayfa 1

Okul çevreleri, iş yeri yakınları, sokak araları ve işlek caddeler. Hemen hemen hepsinde tavuk döner satan dükkanlar görüyoruz. Yarım ekmek tavuk döneri ucuz fiyata satan dükkanlar olduğu gibi 10 TL’nin üzerine satanlar da var

1 14
 
Ucuz tavuk dönerde martı eti iddiası! - Sayfa 2

Peki fiyat farkı neden kaynaklanıyor? Halk sağlığı uzmanlarının da zaman zaman gündeme getirdiği ucuz fiyata tavuk döner sağlığımızı tehdit ediyor mu?  Tavuk döner fiyatındaki farkı, farklı dükkanlarda esnaf ve vatandaşla konuştuk.

2 14
 
Ucuz tavuk dönerde martı eti iddiası! - Sayfa 3

"Müşteri 2 TL'ye tavuk döner istiyor"

Esenler’de dükkanı bulunan Güven Ağakişi, yarım ekmek tavuk döneri 3,5 TL’den satıyor. Ağakişi, "Birincisi yerine göre değişiyor tavuk fiyatları. Burada 3,5 TL ise başka yerde 5 TL’ye satılıyor. Alım gücüne bağlı. 3,5 TL’ye bile itiraz eden oluyor, müşteri geliyor 2 TL’ye tavuk döner istiyor. Mevkiye göre değişiyor. 

3 14
 
Ucuz tavuk dönerde martı eti iddiası! - Sayfa 4

Tavuk biraz ucuz olduğu için, her türlü kurtarıyor. Dükkanda ağabeyimle, ben çalışıyorum. Şükür kurtarıyor yani" dedi. Ağakişi, ucuz tavuk dönerde tavuk derisi ve sakatat kullanılıyor eleştirileri için ise, "Onlar gelsin, yaşasınlar burada. Asgari ücrete yaşasınlar, görelim onları. Yapanlar olabilir, onu bilemem. Biz kendimiz yapıyoruz. Tavukçu göğüs olarak getiriyor, kendimiz açıyoruz, kendimiz takıyoruz. Bizim yaptığımız hazır değil, hazırların içine ne katıldığını bilemeyiz" ifadelerini kullandı.

4 14