UNICEF, Lübnan hükümetine "devlet okullarının açılması" çağrısı yaptı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Lübnan'da öğretmenlerin grevi nedeniyle kapalı olan devlet okullarının açılmasını istedi.

UNICEF, Lübnan hükümetine "devlet okullarının açılması" çağrısı yaptı
Son Güncelleme: 20 Ocak 2023 Cuma 11:30
20 Ocak 2023 Cuma 07:40

UNICEF Lübnan Temsilcisi Edouard Beigbeder, yaptığı yazılı açıklamada, devlet okullarının kapalı olması nedeniyle Lübnan'da çocukların ay başından bu yana eğitim alamadığını belirtti.

Çocukların eğitimden geri kalmaması ve okulların kapılarının her zaman açık olması gerektiğini ifade eden Beigbeder, Lübnan Eğitim Bakanlığı'nın, çocukların okula geri dönmesi amacıyla acil ihtiyaçları karşılayacak bir teklif sunduğunu dile getirdi.

Beigbeder, Lübnan hükümetini, 2023 bütçesi aracılığıyla uzun vadeli çözümlere öncelik vermeye ve öğretmenlerin saygınlıklarını koruyacak bir gelirle desteklenmeleri ve çocukların da kaliteli, güvenilir ve kapsayıcı eğitime erişebilmesi için adım atmaya çağırdı.

Edouard Beigbeder, UNICEF'in, uluslararası toplumla birlikte, Lübnan'da yaşayan tüm çocukların eğitime erişimini sağlamak için önemli kaynaklar sağlamaya devam ettiğini aktardı.

Lübnan'da maaşlarının iyileştirilmesini talep eden öğretmenlerin greve gitmesi nedeniyle devlet okullarında 2 haftadır eğitim verilmiyor.

Ülke, özellikle 2019'dan bu yana ciddi ekonomik krizle mücadele ediyor. Merkez Bankası'ndaki dolar likidite sorunu ve döviz rezervlerinin erimesi, ülkede başka krizlerin de patlak vermesine yol açtı.

Ekonomik krizden önce yaklaşık 440 dolar civarında olan asgari ücret, Lübnan lirasındaki değer kaybı nedeniyle 30 doların altına kadar düştü.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar