BBP lideri Destici’den ‘Öcalan’ tepkisi:

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesine yönelik yasağın kaldırılması hakkında BBP lideri Destici, “Apo’nun avukatlarıyla görüşmesi demek, Kandil’le, PYD, YPG, HDP ile görüşmesi demektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, buna müsaade edemez” dedi

BBP lideri Destici’den ‘Öcalan’ tepkisi:
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
21 Mayıs 2019 Salı 11:18

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partililerle bir araya geldi. Kalabalığa seslenen Destici, YSK'nın İstanbul seçimini yenileme kararı, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine yönelik yasağın kaldırılması gibi güncel konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Destici, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine yönelik yasağın kaldırılmasını da eleştirerek, şunları söyledi:

"Ben bunun yanlış olduğunu çok açık yüreklilikle ifade ediyorum. İfade etmeye de devam edeceğim. Bu konuda hiç kimse bizi ikna edemez. Öncelikle vicdanen bakıyorum. O şehitlerimizin, Aybüke öğretmenin, Necmettin öğretmenin, kundaktaki bebeklerin anneleri ve babalarıyla, avukatlarıyla görüşme şansı yok.

Onların yoksa terörist başının hiç olmaması lazım. Bunun hiçbir gerekçesi olamaz. Hele İstanbul seçimleri üzerinde bir süreç olarak bu işletiliyorsa, bunu hiç kabul edemeyiz. Bunu bir tuzak olarak görürüz. Bunun bir tuzak olduğunu da Cumhur İttifakımızın değerli ortaklarına çok açık yüreklilikle söyleriz. Apo’nun avukatlarıyla görüşmesi demek, Kandil’le, PYD, YPG, HDP ile görüşmesi demektir. Bilgi alışverişi yapması demektir ve oraları yönetmesi anlamına gelir. Buna Türkiye Cumhuriyeti Devleti müsaade edemez.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar