Derneklere çocuk verildi mi? Bakan Yanık iddialara yanıt verdi

Deprem bölgesindeki çocukların derneklere verildiğine yönelik iddiaları açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bunun tam bir dezenformasyon örneği olduğunu belirtti. Bakan Yanık, ''Gittik hemen inceleme yaptık. Çocukların anneleri yanında.'' dedi.

Derneklere çocuk verildi mi? Bakan Yanık iddialara yanıt verdi
Son Güncelleme: 20 Şubat 2023 Pazartesi 14:42
20 Şubat 2023 Pazartesi 14:39

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, ''depremzede çocukların derneklere verildiği'' iddialarının tam bir dezenformasyon örneğini olduğunu söyledi. 

TRT Haber canlı yayınına katılan Bakan Yanık'ın konuşmasından satır başları şöyle:

 Deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken enkaz altından çıkan çocuklarımız yanında ebeveyni ya da yakın aile fertlerinden biri yoksa bu çocuklarımızı sağlık kuruluşlarımıza, sağlık durumu ise kendi kurumlarımıza alıyoruz.

Hiçbir şekilde 3. şahsa teslim etmiyoruz. Hastanede tedavileri biten çocuklarımızın yakınları yoksa yine kendi kurumumuza alıyoruz. Çocuklarımızın önce kimliklerinin tespiti, daha sonra ailenin bulunması, daha sonra da aileye teslim edilmesi şeklinde süreç gerçekleşiyor.

Kimliği tespit edilemeyen 200'ün üzerinde çocuğumuz var. 1788 refakatsiz çocuğumuzun 1225'ini ailesine teslim etmişiz. İnsanlar çocuklarının yaşadığını, ya da öldüğünün bilmesini ister. Biz bu belirsizliği ortadan kaldırmak zorundayız.

'DERNEKLERE ÇOCUK VERİLDİ' İDDİASI

Tam bir dezenformasyon örneği. Milletin bu kadar tedirgin, zorda olduğu bir dönemde hassasiyetleriyle bu kadar oynamanın bir anlamı yok. Çocuk hassasiyeti üzerinden toplumun korkularının kışkırtmanın manası yok. Devlet, kamu olarak depremden çıkmış herhangi bir çocuğu bir vakfa teslim etmemiz, vermemiz söz konusu değil. Hemen gidip kontrol edildiğinde çocuklarının yanında ailelerinin olduğu görülüyor. Çocukların anneleri yanında, kimlikleri belli. Küçük değiller, bir istismar, şiddet yok. Bizim dahil olacağımız bir durum yok. İddia edildi? Sen gazetecisin. Araştırıp bulacaksın. İddia edildi diye habercilik olmaz. Bu çok rahatsızlık veren, toplumun sinir uçlarına dokunan bir durum.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar