İBB Adayı Kurum'dan, İmamoğlu'na: Depreme hazırlık konusunda konuşabilecek en son kişidir

Mevcut İBB yönetiminin algı ile gündem değiştirme çabaları içinde olduğunu ve depreme hazırlık konusunda konuşabilecek en son kişinin CHP'nin İstanbul Büyükşehir adayı olduğunu söyleyen Kurum, "Mutluluk yayılıyor ama İstanbul’un 'Kayıp 5 Yılının Muhafızları' boş durmuyor. Artık bir 'CHP klasiği' haline gelen söylemlerini yine ortaya saçmaya devam ediyorlar.'' dedi.

İBB Adayı Kurum'dan, İmamoğlu'na: Depreme hazırlık konusunda konuşabilecek en son kişidir
Son Güncelleme: 7 Şubat 2024 Çarşamba 23:10
7 Şubat 2024 Çarşamba 23:02

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Kağıthane’de AK Parti 2. Bölge 3 Kademe Mahalle Başkanları ile bir araya geldi.

Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin icraatsizliğine değinen Kurum, “Açıkçası İstanbul’un gerçek gündemine girememelerini anlamak hiç de zor değil. Çünkü konuyu ne zaman İstanbul’a getirseler; şöyle birbirlerine bakıyorlar, sağa sola bakıyorlar; ellerine bakıyorlar, sırtlarına bakıyorlar; ellerinin boş, heybelerinin bomboş olduğunu görüyorlar. Çünkü bunların heybelerinde; algı çalışmaları, reklam masraflarından başka hiçbir şey yoktur.” dedi.

“Depreme hazırlık konusunda konuşacak son kişi CHP’nin İstanbul büyükşehir adayıdır!”

CHP’nin deprem üzerinden polemik üretmeye çalıştığını ifade eden Kurum, “Depreme hazırlık konusunda konuşabilecek en son kişi CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıdır. Hatay üzerine yaptıkları açıklamalar; asla ve asla depremzedelerin derdiyle ilgili değildir. Dert ettikleri, kendi istikballeridir; düşündükleri kendi koltuklarıdır. İnsanın referansı geçmişidir. Birinin ne dediğine değil, geçmişte yaptığına bakarsınız, icraatlarını referans alırsınız. İnsanlara bedava konut yapacağız dediler, para yardımı dediler, ağız dolusu vaatlerde bulundular. Sonuç ne, sıfır arkadaşlar! Hiçbir şey yapmadılar. Deprem bölgesinde bir çakıl tanesini bile zahmet edip yerden kaldırmadılar. Bu millet de manzarayı gördü; ne CHP’nin adayına, ne de CHP yönetimine hiçbir şekilde inanmadı, güvenmedi.” şeklinde konuştu.

“İstanbul’da kentsel dönüşüm için tek bir adım atmadılar”

Deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalara değinen Murat Kurum, “Siz onlara bakmayın. Hatay’da, Defne’de biz vardık. Antakya’da, İskenderun’da, Samandağ’da biz vardık. Buraların altyapısı yenilenirken, yeni yuvalar yapılırken biz vardık, bizim belediyelerimiz vardı. Bunların deprem bölgesinde elinden tutan mı vardı? Yapmayın diyen mi vardı? İBB şöyle 50 bin konut yapsaydı, herkes alkışlamaz mıydı? Ama bunlar yapmadılar, sadece konuştular. Tekirdağ’da, o şehre sığınmış afetzede kardeşlerimizi acımasızca kapı dışarıya attılar. Haftalarca sosyal medyada, televizyonlarda, depremzede kardeşlerimize ağza alınmayacak hakaretlerde bulundular.” sözleri ile CHP’nin vaatlerinin sadece sözde kaldığını, icraata dökülmediğini vurguladı. İstanbul Büyükşehir yönetimine seslenen Kurum, “Siz İstanbul’da; depreme karşı, kentsel dönüşüm için elle tutulur tek bir adım atmadınız. Tek bir sözünüzü bile tutmadınız. 115 bin konut sözünüz vardı, tutmadınız. Evi güvensiz halde olan insanlara umut verdiniz, annelerimizi, yavrularımızı kandırdınız. Bu millet bunların sahte kahramanlıklarını ve masallarını çok gördü, bu millet bu filmleri çok izledi! Ama artık masalların da filmlerin de son perdesi kapanıyor. 1 Nisan sabahı inşallah; Yeniden İstanbul’un, Şimdi İstanbul’un, Sadece İstanbul’un perdesi açılıyor.şeklinde konuşmasını sürdürdü.

 “İstanbullular artık laf değil hizmet istiyor”

Megakent için ‘Sadece İstanbul’ iradesiyle yola çıkacaklarını belirten Kurum, “"İstanbullular davetimize akın akın katılıyor. Çünkü İstanbullular artık laf istemiyor; hizmet istiyor, geleceğe güvenle bakmak istiyor, iş istiyor, sevda istiyor. Halkımız; sabah şehrin sokaklarına çıkınca kaygılarla, endişelerle uğraşmayı değil; somut, gözle görülür, günlük hayatına yansımış projeler bekliyor. Biz de insanımıza söz veriyoruz. Daima yollarda, sokaklarda olacağız. İnsanımızın kalbine, yüreğine talip olacağız. İstanbul’un her annesi, bizim annemiz olacak. İstanbul’un tüm gençleri, çocukları; bizim kardeşimiz olacak. Biz, sesini duyuramayanların sesi, umutsuzluğa kapılanların umudu olacağız. Biz, her zaman olduğu gibi bize yakışanı yapacağız. ‘Çamurlu çizmelerimiz, alnımızdaki terimiz, milletimizin duaları, yavrularımızın gülen yüzleri bize yeter.’ diyeceğiz. Ben size Murat Kurum sözü veriyorum. Benim pusulam daima; adil ve eşit bir İstanbul olacak. Dinlenmeyeceğim, durmayacağım. İstanbul’un her mahallesine eşit fırsatları sunana kadar koşacağım.” diyerek konuşmasını tamamladı.  

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar