Bakan Kurum: Depremden hasar görmüş illerimizde yer tespitleri yapılmış durumdadır

Bakan Kurum, "Şu an depremden hasar görmüş ilerimizde yer tespitleri yapılmış durumdadır. Şimdi buralarda ayrıntılı jeolojik etüt çalışmalarını başlattık… Zemini inceliyoruz. Fay hattına mesafelerini, yer tespitlerini, zemin kalitesini dikkate aldık." dedi

Bakan Kurum: Depremden hasar görmüş illerimizde yer tespitleri yapılmış durumdadır - Sayfa 1

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından koordinasyonunu yürüttüğü Gaziantep’te ağır hasar alan Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki konteyner, çadır kent ve geçici barınma alanlarında incelemelerde bulundu. Bölgede çalışan işçilerle görüşen Bakan Kurum vatandaşların taleplerini yerinde dinledi. Ardından basın mensuplarına son durumla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, Gaziantep’teki arama-kurtarma çalışmalarının tamamlandığını ifade etti.

1 16
 
Bakan Kurum: Depremden hasar görmüş illerimizde yer tespitleri yapılmış durumdadır - Sayfa 2

“Gaziantep genelinde yaklaşık 25 bin çadır kurduk; konteyner kentlerimiz, prefabrik evlerimiz, çelik konstrüksiyon yığma malzemelerden yapmış olduğumuz geçici yaşam alanlarının inşasını yürütüyoruz”

Bakan Kurum, vatandaşların geçici barınma ihtiyaçlarına yönelik çalışmalara devam ettiklerini ifade ederek, “Gaziantep genelinde yaklaşık 25 bin çadır kurduk. Diğer taraftan vatandaşımızın taşınma ve enkaz kaldırma sürecini büyük bir titizlikle kurduğunuz koordinasyon merkezinden Valilerimiz takibini gerçekleştiriyorlar. Bir taraftan da kalıcı yaşam birimlerini kurma çalışmalarımızı yürütüyoruz. Konteyner kentlerimiz, prefabrik evlerimizin, çelik konstrüksiyondan, yığma malzemelerden yapmış olduğumuz geçici yaşam alanlarının inşasını yürütüyoruz. Bu kapsamda hem Nurdağı'nda hem İslahiye'de vatandaşlarımızın geçici barınma ihtiyaçlarını karşılayacakları konteyner kentlerin kurulum sürecini yürütüyoruz.” diye konuştu.

2 16
 
Bakan Kurum: Depremden hasar görmüş illerimizde yer tespitleri yapılmış durumdadır - Sayfa 3

“Kurduğumuz geçici yaşam alanlarını da burada yaşayacak vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını giderecek anlayışla yapmaya gayret gösteriyoruz”

Bakan Kurum, kurulan geçici barınma alanlarında vatandaşların her ihtiyacını gidermeyi amaçladıklarını belirterek, “Kurduğumuz geçici yaşam alanlarını da burada yaşayacak vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını giderecek anlayışla yapmaya gayret gösteriyoruz. İçindeki ticari üniteleriyle, okullarıyla, çocuk oyun alanlarıyla, sosyal faaliyetlerini yapabilecekleri tüm mekânları planlamak suretiyle hızlı bir şekilde inşallah konteyner kentlerimizi, geçici yaşam alanlarımızı kuruyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyelerimiz, TOKİ'miz, Emlak Konutumuz, hayırseverlerimizle hep birlikte tüm illerde bu çalışmaları yürütüyoruz. Diğer taraftan geçici barınma probleminin çözülmesine müteakip vatandaşımız konteynerde kalmak isterse burada, kira yardımı almak istiyorsa da kendi evini tutup taşınabileceği kira sürecini de yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın hasar tespitlerinin tamamlanmasına müteakip de ağır hasarlı, az hasarlı ve hasarsız binalarının durumuna göre taşınma yardımı, eşya yardımı, kira yardımını da hasar tespitlerinin bitmesiyle vatandaşlarımızın hesaplarına inşallah AFAD'ımızın koordinasyonuna yatırmaya başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

3 16
 
Bakan Kurum: Depremden hasar görmüş illerimizde yer tespitleri yapılmış durumdadır - Sayfa 4
4 16